Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Συσπείρωση για την Ελλάδα

Μέσα στις επόμενες ώρες το θρίλερ των διαπραγματεύσεων αναμένεται να λάβει τέλος. Η ελπίδα όλων μας είναι η Ελλάδα να βγει νικητής. Η Ελλάδα που δεν είναι μόνη της. Εχει στο πλευρό της, πολίτες, πολιτικούς αλλά και νομπελίστες, σε όλο τον πλανήτη.
Ξεχωρίζει, τα τελευταία 24ωρα, το άρθρο του νομπελίστα Αμερικανού οικονομολόγου, Πολ Κρούγκμαν, στο ιστολόγιο που διατηρεί στους New York Times με τίτλο: «Η συνείδηση ενός φιλελεύθερου». Ο Πολ Κρούγκμαν αναρωτιέται: «Τι ακριβώς νομίζουν ότι κάνουν οι πιστωτές, και ειδικά το ΔΝΤ;». Για να καταλήξει:
«Τι συμβαίνει λοιπόν; Μήπως ο στόχος είναι να κατατροπώσουν το ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως είναι να εξωθήσουν την Ελλάδα σε μια πιθανώς καταστροφική χρεοκοπία, για να παραδειγματίσουν τους υπόλοιπους; Σε αυτό το σημείο ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να μιλάμε για ένα Graccident. Εάν συμβεί το Grexit θα είναι επειδή οι δανειστές, ή τουλάχιστον το ΔΝΤ, ήθελαν να συμβεί».
Χθες, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις καταστατικές της αρχές, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, δεν μπορεί να βασίζεται σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα».
Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα, όπως είχαμε σημειώσει και σε προηγούμενο σχόλιό μας, έχει κάνει αρκετές υποχωρήσεις. Υποχώρηση είναι ο ΕΝΦΙΑ, υποχώρηση είναι το κείμενο των αντιπροτάσεων, υποχώρηση είναι οι ιδιωτικοποιήσεις.
Επιτέλους, ας αναλάβουν οι εταίροι μας - δανειστές τις ευθύνες τους. Ας υποχωρήσουν και εκείνοι οι οποίοι δεν θέλουν να κατανοήσουν πως τα μέτρα που προτείνουν δεν είναι βιώσιμα. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλα εις βάρος της μέτρα. Η Ελλάδα πρέπει να βγει δυνατή από τη διαπραγμάτευση. Αυτές οι ώρες, είναι ώρες εθνικές. Και αυτό ας το καταλάβουν οι πολιτικές δυνάμεις που πρέπει να συσπειρωθούν υπέρ της πατρίδας. Γιατί η νίκη της Ελλάδας θα είναι νίκη της Ευρώπης και των θεμελιωδών αξιών της.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 27/6/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/sispirosi-gia-tin-ellada/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου