Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ψυχραιμία

Σε κρίσιμες ημέρες έχει μπει η χώρα. Σε ώρες ευθύνης μέσα στις οποίες είναι σημαντικό να επικρατήσει ψυχραιμία και λογική και όχι κλίμα διχαστικό.
Η λογική σκέψη μας κάνει να ελπίζουμε -έστω αυτήν την ύστατη ώρα- σε έναν έντιμο συμβιβασμό. Ετσι ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της χώρας χωρίς νέα επώδυνα για την κοινωνία μέτρα.
Το τελικό κείμενο των θεσμών με τις αντιπροτάσεις της κυβέρνησης έχουν σημεία στα οποία συγκλίνουν οι δύο πλευρές ενώ και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε χθεσινή ανάρτησή του στο twitter άφησε περιθώριο για “έντιμο συμβιβασμό και αποφυγή του Grexit” καθώς, όπως σημειώνει, “όπου υπάρχει βούληση, υπάρχει και τρόπος”.
Αν δεν επιτευχθεί έντιμος συμβιβασμός, οδεύουμε προς το δημοψήφισμα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.
Το δημοψήφισμα -είτε συμφωνεί κανείς με αυτό είτε όχι- είναι -κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις- μια αμεσοδημοκρατική διαδικασία αφού ο λαός γίνεται κυρίαρχος και καθορίζει το μέλλον του... Ομως, γίνεται να γίνει δημοψήφισμα μέσα σε… μία εβδομάδα;
Είναι θεμιτό κάποιος να είναι υπέρ ή κατά της συμφωνίας. Υπάρχουν επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές.
Η κυβέρνηση, όμως, οφείλει να πει ακριβώς ποιο είναι το ερώτημα και τι σημαίνει το ΝΑΙ και τι το ΟΧΙ για την χώρα και την κοινωνία. Και αν ο λαός πει ΟΧΙ ποιο είναι το σχέδιο για την επόμενη μέρα.
Ο κόσμος ενημερωμένος να πάρει την απόφασή του και να αναλάβει την ευθύνη της ψήφου του... Γιατί μιλάμε για το μέλλον ενός ολόκληρου λαού... Και πάντως ό,τι κι αν γίνει ενωμένοι να πάμε μπροστά.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 30/6/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/psichremia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου