Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ζητούμενο η πραγματική ανάπτυξη

KΡΙΣΙΜΗ θεωρείται η σημερινή μέρα καθώς η Ελλάδα οδηγείται στο να πάρει μια ιστορική απόφαση για το μέλλον της.
ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ σε συμφωνία με τους “θεσμούς”, δηλαδή με τους δανειστές, με “αντάλλαγμα” τη συνέχιση της χρηματοδότησης, δηλαδή της δανειοδότησης; Ή θα επιλέξει τη ρήξη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα και την κοινωνία, μέσα σε έναν κόσμο όπου οι χώρες συνασπίζονται και μαζί πορεύονται για το αύριο;
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ σενάριο είναι ένας πραγματικά έντιμος συμβιβασμός, χωρίς να πληγούν άλλο οι πολίτες.
Η ΕΛΛΑΔΑ ανήκει γεωγραφικά, πολιτισμικά, αλλά και οικονομικά, στην Ευρώπη και στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Η κοινωνική συνοχή, όμως, έχει διαρραγεί επικίνδυνα μέσα από τα μνημόνια και τη λιτότητα. Η Ευρωπαική Ενωση από πόλος σταθερότητας, στα μάτια πολλών έχει μετατραπεί σε μηχανισμό… φτωχοποίησης της κοινωνίας.
ΜΙΑ ΑΛΛΗ Ευρώπη, στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται η στήριξη των θυμάτων της κρίσης μέσα από μια άλλη οικονομική πολιτική, μπορεί να αποτελεί ζητούμενο, αλλά για να επιτευχθεί προυπόθεση αποτελεί η αλλαγή συσχετισμών και δυνάμεων εντός της Ε.Ε.
TΩΡΑ, όμως, που η Ελλάδα καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις, ας μην ξεχνάνε τόσο οι κυβερνώντες όσο και οι “δανειστές” ότι η Ευρώπη για να έχει μέλλον δεν μπορεί να επιμένει άλλο στη λιτότητα και σε πολιτικές που φέρνουν φτώχεια και ανεργία. Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας με στόχο ακριβώς τις διαφορετικές πολιτικές που θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη και θα δώσουν όχι απλώς “ανάσα”, αλλά ουσιαστική στήριξη στην κοινωνία, πρέπει να αποτελεί μόνιμο εθνικό στόχο.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 22/6/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/zitoumeno-i-pragmatiki-anaptixi/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου