Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Καθυστερεί η επέκταση του αεροδρομίου Χανίων

Καθυστερήσεις παρατηρούνται εξαιτίας «παιχνιδιών» από εργολάβους σε ένα έργο πνοής, αυτό της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων. Παράλληλα, ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες για ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου, όταν θα ολοκληρωθεί η επέκταση.
Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Χανιώτικα νέα», η αντιπαράθεση μεταξύ του υπερεργολάβου που είναι η εταιρεία «Ακτωρ» και των μικρότερων εργολάβων αποτελεί την αιτία του προβλήματος, καθώς η «Ακτωρ» πήρε το έργο με πολύ μεγάλη έκπτωση πιστεύοντας ότι θα βρει πολλούς τοπικούς μικρούς εργολάβους, ώστε να αναλάβουν μέρος του, κάνοντας επίσης πολύ μεγάλες εκπτώσεις στην ίδια!
Η «Ακτωρ» βρήκε όντως εργολάβους που έκαναν μεγάλες εκπτώσεις και τους ανέθεσε εργασίες, όμως, στη συνέχεια άλλος εργολάβος τής έδωσε για τα χωματουργικά ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση. Ωστόσο, το έργο είχε ξεκινήσει ήδη ο πρώτος εργολάβος, ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τώρα ζητάει τα χρήματα της συμφωνίας του έργου που μέχρι σήμερα έχει εκτελέσει, ενώ ο υπερεργολάβος δεν του τα δίνει! Η εταιρεία που αρχικά ανέλαβε το έργο έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και αν το δικαστήριο τα κάνει δεκτά μέχρι να εκδικαστούν, το έργο μπορεί να σταματήσει!
Πάντως, σύμφωνα με την επιβλέπουσα Αρχή: ΕΥΔΕ - Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδας, εξασφαλισμένη είναι η χρηματοδότηση της κατασκευής του αεροδρομίου Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου