Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ιατρείο αεροδρομίου

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, 4 περίπου το απόγευμα, στο αεροδρόμιο Χανίων. Λίγο πριν αρχίσει η επιβίβαση στο αεροσκάφος. Ενας ηλικιωμένος κύριος χάνει τις αισθήσεις του και λιποθυμά.
Το ιατρείο του αεροδρομίου κλειστό, ως συνήθως. Εργάζεται σε αυτό μόνο μία γιατρός και, όπως μας πληροφόρησαν, είναι ανοιχτό τις καθημερινές κατά τις πρωινές ώρες. Ευτυχώς, στην πτήση ταξίδευαν πέντε γιατροί που έσπευσαν στον λιπόθυμο κύριο. Μεταξύ αυτών ο βουλευτής Χανίων και πρώην δήμαρχος, Κυριάκος Βιρβιδάκης και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ Μανώλης Αλιφιεράκης. Είδαν και αυτοί από πρώτο χέρι την κατάσταση με το ιατρείο του αεροδρομίου. Είναι ανεπίτρεπτο να μη διαθέτει γιατρούς για να μπορεί να λειτουργεί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι γιατροί έκριναν ότι ο λιπόθυμος κύριος δεν μπορούσε να ταξιδέψει και καλέστηκε ασθενοφόρο για να τον παραλάβει. Ευτυχώς, σε αυτή την πτήση ταξίδευαν γιατροί. Αν, όμως, δεν ταξίδευαν τι θα γινόταν; Δεν πάει άλλο η κατάσταση με το ιατρείο του αεροδρομίου. Επείγει η στελέχωσή του. Ας το καταλάβουν, επιτέλους, όλοι οι αρμόδιοι και ας πράξουν τα δέοντα.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 24/12/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου