Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ιατρείο Κολυμπαρίου

Τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεσηκωθεί, με το δίκιο τους, οι κάτοικοι του Κολυμπαρίου ζητώντας το αυτονόητο. Στέγαση του ιατρείου σε δημόσιο κτήριο που είναι… έτοιμο να το υποδεχτεί. Στα «Χανιώτικα νέα» είχαμε παρουσιάσει το πρόβλημα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στις 3 Ιουλίου 2012.
Γράφαμε τότε:
«Οταν κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει -λένε- μια φυλακή. Οταν κλείνει ένας Αστυνομικός Σταθμός, τι μπορεί να ανοίξει; Ιατρείο, απαντούν και προτείνουν κάτοικοι του Κολυμπαρίου. Και εννοούν το κτήριο, το οποίο μέχρι πριν έξι χρόνια στέγαζε τον Αστυνομικό Σταθμό Κολυμπαρίου, ο οποίος έχει καταργηθεί.
Μαζί τους συντάσσεται ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Αρχοντάκης, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια, έκανε αυτοψία στον χώρο στον οποίο λειτουργεί σήμερα το ιατρείο και τον έκρινε ακατάλληλο καθώς δεν διαθέτει ούτε καν αίθουσα αναμονής. Από τότε ο κ. Αρχοντάκης ξεκίνησε τη διαδικασία μεταστέγασης του ιατρείου στο κτήριο του Αστυνομικού Σταθμού, αλλά το θέμα, όπως μας λέει, έχει 'κολλήσει' στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.).
Ετσι, το δημόσιο συνεχίζει να πληρώνει ενοίκιο για τον χώρο που σήμερα στεγάζεται το ιατρείο, ενώ το κτήριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού παραμένει αναξιοποίητο».
Πριν λίγες ημέρες εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι προχώρησαν σε κατάληψη του συγκεκριμένου κτηρίου, το οποίο άνοιξαν και καθάρισαν με στόχο να προχωρήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες η μεταστέγαση του ιατρείου. Οι κάτοικοι προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή και σε κατάληψη «του ακατάλληλου κτίσματος του περιφερειακού ιατρείου Κολυμπαρίου προκειμένου να επισπεύσουμε τη μεταστέγασή του στο κτίσμα του πρώην Αστυνομικού Σταθμού, το οποίο ανακαινίσαμε και είναι κατάλληλο να στεγάσει ιατρικές υπηρεσίες κατά κοινή ομολογία όλων των υπευθύνων παραγόντων του ιατρικού συστήματος», όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.
Οι αρμόδιοι φορείς και παράγοντες του Νομού έχουν υποχρέωση να συνδράμουν το αίτημά τους και να βοηθήσουν να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Το κτήριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων και μόνον.
Γ.ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 3/12/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου