Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Σκέψεις λίγο πριν το τέλος του 2012

Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, όλοι ανταλλάσουμε ευχές και προσδοκούμε σε έναν καλύτερο χρόνο. Πώς, όμως, με αυτές τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και με την ανεργία να εκτοξεύεται στα ύψη; Πώς όταν, στο όνομα της σωτηρίας της χώρας, έχουν ψηφιστεί μέτρα που ακυρώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων; Και όταν ουδείς πολιτικός βγήκε να ζητήσει ένα συγγνώμη για λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος που έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση.
Κι όμως, οι ευχές που πρέπει να μας συντροφεύουν αφορούν την πίστη σε ένα καλύτερο μέλλον μέσα από την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη. Μακριά από ταμπέλες και εξαρτήσεις.
Αυτές τις μέρες ο νους όλων είναι στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Τα συσσίτια αυξάνονται, τα χαριστικά και ανταλλακτικα παζάρια γίνονται τρόπος ζωής. Ας είμαστε, όμως, κοντά στον συνάνθρωπο όλο τον χρόνο. Γιατί, όπως λέει κι ο ποιητής, ο κόσμος υπάρχει μόνον όταν μοιράζεσαι. Και όταν κατανοήσουμε ότι από τη γη είμαστε περαστικοί, ισως γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Διότι τίποτα δεν μένει και τίποτα δεν έχει χαθεί. Στο τέλος, θα κερδίσει η αγάπη και η αλληλεγγύη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου