Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ποια Αυτοδιοίκηση;

Πίσω από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κρύβεται και ένα άλλο ζήτημα, το οποίο πρέπει να απασχολήσει την κοινωνία. Αφορά αυτή καθ’ αυτή τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης. Για ποια Αυτοδιοίκηση μιλάμε, όταν η κεντρική, αλλά και η… παγκόσμια, εξουσία αποφασίζει και επιβάλλει;
Επί της ουσίας των κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι προφανώς έχουν δίκιο, όταν αντιδρούν στη διαθεσιμότητα. Ποιος εργαζόμενος, άλλωστε, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στον οποίο είχαν επιτευχθεί κατακτήσεις με αίμα και αγώνες, που τώρα από τη μια στιγμή στην άλλη… ακυρώνονται, δεν θα διαδήλωνε για το δικαίωμα στην εργασία, που πάει να χαθεί; Πόσο μάλλον όταν συντάσσονται μαζί τους οι περισσότεροι δήμαρχοι!
Επιπροσθέτως, οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν ότι δεν θα μπορούσε άλλο να παραταθεί η κατάληψη των δημοτικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης του πολίτη, ούτε το χάος με τα σκουπίδια στους δρόμους, γι’ αυτό και άλλαξαν τη φορά των κινητοποιήσεων, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο περισσότερους πολίτες στις διεκδικήσεις τους.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 1/12/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου