Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ψηφιακό σήμα και από τον δίαυλο 38 στα Χανιά

Εδώ και αρκετές ημέρες έχει ξεκινήσει η μετάδοση ψηφιακού σήματος και από τον δίαυλο (κανάλι) 38 στα Χανιά. Οι τηλεθεατές που θα συντονίσουν τους ψηφιακούς δέκτες τους θα δουν απλώς κάθετες χρωματιστές μπάρες, που αντιστοιχούν σε δοκιμαστική εκπομπή σήματος.
Πάντως, όπως ήδη έχουμε επισημάνει, άγνωστο, τελικά, παραμένει το πότε τα Χανιά θα μπουν πλήρως στη ψηφιακή τηλεοπτική εκπομπή, καθώς έως σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση ενώ φαίνεται οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για τους πρώτους μήνες του 2013 να μην επιβεβαιώνονται από τα δεδομένα. Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τα κανάλια εθνικής εμβέλειας η Digea περιμένει την απόφαση των αρμόδιων υπουργείων που ακόμη δεν έχει εκδοθεί.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τον περασμένο Οκτώβριο καθορίστηκε ο νέος Χάρτης Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ: 2704/Β'/5-10-2012) των Υπουργείων Επικρατείας και Ανάπτυξης, στον οποίο περιγράφονται τα κέντρα εκπομπής και τα λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά του δικτύου με στόχο την πλήρη πληθυσμιακή κάλυψη της χώρας.
Και ότι οι τηλεθατές επίγειου ψηφιακού δέκτη μπορούν μέσα από τον δίαυλο (κανάλι) 39 στον οποίο εκπέμπει το πρόγραμμα Nova επίγεια που παρέχει δύο συνδρομητικά κανάλια της Nova, τα Nova cinema1 και Nova Sports, να δουν, χωρίς να χρειάζεται αποκωδικοποιητής, τα κανάλια Euronews και TV 5 Monde, η λήψη των οποίων είναι ελεύθερη.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 18/12/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου