Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

"Εκοψε" η ΕΡΤ το Euronews!

"Εκοψε" πριν λίγες ώρες η ΕΡΤ το Euronews το οποίο έκανε πρεμιέρα στην ελληνική γλώσσα για τους συνδρομητές της Nova. Δηλαδή για τους κατόχους δορυφορικού δέκτη.
Από τα ψηφιακά κέντρα εκπομπής το Euronews συνέχιζε το πρόγραμμά του στην αγγλική γλώσσα μέχρι πριν λίγο, όταν ξαφνικά κόπηκε και στη θέση του εμφανίστηκαν μπάρες!
Ετσι, π.χ. στα Χανιά όσοι έβλεπαν το Euronews από τον δίαυλο 39 τώρα στη θέση του συναντούν μπάρες. Από τον δίαυλο 39 των ψηφιακών συχνοτήτων στα Χανιά συνεχίζεται η ελεύθερη αναμετάδοση του TV-5. Επίσης εκπέμπουν τα δύο κανάλια της Nova επίγεια για συνδρομητές.
Στην ιστοσελίδα του "Βήματος" μεταδόθηκε ότι "η δημόσια τηλεόραση αποφάσισε προ ολίγου να διακόψει τη μετάδοση του ειδησεογραφικού καναλιού Euronews, ενώ εντός ολίγου αναμένεται να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση. Να σημειωθεί ότι η ΕΡΤ είναι μέτοχος του Euronews και συμβάλλει στον προϋπολογισμό του. Το τελευταίο διάστημα η συμφωνία της προηγούμενης διοίκησης με το κανάλι είχε ναυαγήσει καθώς η νέα διοίκηση δεν δεχόταν τους όρους της. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τρίτη το ελληνόφωνο Euronews έκανε πρεμιέρα στη συχνότητα της NOVA".
Στις "Τυπολογίες" γράφτηκε ότι «την επαναδιαπράγματευση της συμφωνίας με το  Εuronews για τη μετάδοση του προγράμματος του στην ελληνική επικράτειας θα επιδιώξει η ΕΡΤ, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να ρίξει το σήμα του ευρωπαϊκού καναλιού! Στόχος της να εισπράξει τέλη από τη χρήση της επίγειας ψηφιακής συχνότητας, κάτι που είχε απορρίψει ο Μάικλ Πίτερς, επικεφαλής του δίκτυο. Όταν ήρθε στην Αθήνα, δήλωσε πως το Euronews, σε αντιστάθμισμα για τη χρήση της συχνότητας, καλύπτει  το κόστος,  για τη μετάδοση του προγράμματος στην ελληνική γλώσσα, σε όλο τον κόσμο».
ΕΡΤ: ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΤΟ EURONEWS
Αργά το βράδυ η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Η ΕΡΤ Α.Ε. διακόπτει προσωρινά την επίγεια ψηφιακή μετάδοση του σήματος του πολύγλωσσου τηλεοπτικού σταθμού Euronews, καθώς μέχρι σήμερα η διοίκηση της ΕΡΤ δεν έχει λάβει απάντηση στις ενστάσεις που διατύπωσε αναφορικά με την έλλειψη εγγράφου συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιριών για την συνεργασία τους στο εγχείρημα μετάδοσης του προγράμματος του Euronews στην ελληνική γλώσσα δίχως βλαπτικές συνέπειες για την ΕΡΤ, το ελληνικό δημόσιο και την εθνική νομοθεσία που ρυθμίζει τους κανόνες της εγχώριας ραδιοτηλεοπτικής αγοράς».
Link: http://www.tovima.gr/media/article/?aid=489351
http://www.paron.gr/typologies/?p=25016
http://www.ert.gr/pressert/index.php?option=com_k2&view=item&id=605:%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-e%CF%81%CF%84-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-euronews&Itemid=175

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου