Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Μαθήματα Κινέζικων στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης στη χθεσινή πρώτη ενημερωτική συνάντηση για τα μαθήματα κινεζικής γλώσσας που θα ξεκινήσουν άμεσα ως μάθημα επιλογής.
Η  ζήτηση αναμένεται μεγαλύτερη από την… προσφορά με αποτέλεσμα να καθοριστούν κριτήρια για την επιλογή των φοιτητών που θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.
Η αίθουσα που έγινε χθες η ενημέρωση από τη δασκάλα, Wenjum Zhang, ήταν κατάμεστη από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.
Θα ακολουθήσει την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στις 3 μ.μ. στο Γλωσσικό Κέντρο στην Πολυτεχνειούπολη, ανοικτό δοκιμαστικό μάθημα. Εκεί, όποιος προπτυχιακός φοιτητής ενδιαφέρεται μπορεί να πάρει μια πρώτη γεύση ενός εισαγωγικού μαθήματος Κινέζικων.
Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, μέχρι τις 25 Οκτωβρίου οι προπτυχιακοί φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή κατά το τρέχον χειμερινό εξάμηνο.
Μιλώντας στα “Χ.ν.”, η ίδια η κα Wenjun Zhang, ανέφερε ότι δεν περίμενε τόσο μεγάλη προσέλευση φοιτητών, γεγονός το οποίο  την ενθουσιάζει.
Ο αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαικών Υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας, αν. Καθηγητής στη Σχολή ΗΜΜΥ, Μιχάλης Λαγουδάκης, σημείωσε ότι «η ζήτηση φαίνεται ότι είναι μεγάλη. Η τάξη όμως πρέπει να είναι μικρή για να μπορεί να γίνει αποτελεσματική δουλειά. Οπότε θα χρειαστεί να κάνουμε μια μικρή επιλογή. Μετά την 28η Οκτωβρίου θα ξεκινήσει κανονικά το μάθημα με μια επιλεγμένη ομάδα φοιτητών με δύο τάξεις των δεκαπέντε ατόμων».
Για το πως θα γίνει η επιλογή των φοιτητών, ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχουν διάφορες σκέψεις όπως «στο δοκιμαστικό μάθημα (στις 24/10) ίσως γίνει ένα είδος κουίζ για να επιλεγούν οι φοιτητές. Και όσοι δεν τα καταφέρουν φέτος θα έχουν τη δυνατότητα στο επόμενο εξάμηνο ή στο επόμενο έτος».
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Ακόμα, όπως μας είπε ο κ. Λαγουδάκης, η πρωτοβουλία για τα μαθήματα αυτά ξεκίνησε επί πρυτανείας Βασίλη Διγαλάκη με αντιπρύτανη την Ελια Ψυλλάκη. Τότε, «είχε γίνει η πρώτη επικοινωνία με το Hanban που είναι οργανισμός της Κίνας που επικοινωνεί με τα Πανεπιστήμια και προσφέρει τέτοιους είδους μαθήματα. Τον περασμένο Φεβρουάριο υπογράψαμε το συμφωνητικό μεταξύ του Πολυτεχνείου και του Hanban, παρουσία της πρέσβειρας της Κίνας,  Zhang Qiyue, η οποία ήρθε με αυτό το σκοπό. Στο τέλος Σεπτεβρίου ήρθε η δασκάλα, Wenjum Zhang. Ολα τα έξοδά της, τη μετακίνηση και το μισθό της, τα καλύπτει το Hanban. Εμείς, προσφέρουμε στέγη, σίτιση και εκπαιδευτικό περιβάλλον».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 19/10/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/anoigma-stin-anatoli/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου