Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Γαστρονομικός προορισμός

Κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια σε πόλη και ύπαιθρο η παραδοσιακή Κρητική Διατροφή. Πάνω σε αυτήν μπορεί να ανθίσει ο λεγόμενος αγροτουρισμός και ο γαστρονομικός τουρισμός.
Για το λόγο αυτό έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον οι επισημάνσεις που έκανε χθες στα Χανιά ο καρδιοχειρούργος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου “Geordes-Pompidou” του Παρισιού, Juan Carlos Chachques, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα οφέλη της Κρητικής Διατροφής στην υγεία, τόνισε ότι  «έχουμε ένα εξαιρετικό προϊόν», υπογράμμισε την αξία του συνδυασμού «τροφών με τα τοπικά προϊόντα» και ότι «θα έπρεπε να επενδύσουμε εκεί και να γίνει πιο γνωστό αυτό».
Η καλύτερη προβολή και προώθηση της παραδοσιακής διατροφής γίνεται μέσα από τα ίδια τα εστιατόρια και τις ταβέρνες που την προτάσσουν, τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά. Και είναι αρκετές οι προσπάθειες αυτές από νέους ανθρώπους που έχουν ανοίξει οικογενειακές γαστρονομικές επιχειρήσεις μέσα στα Χανιά αλλά και στα χωριά σε Αποκόρωνα, Κεραμειά, Κίσσαμο, Σέλινο.
Παράλληλα, η γαστρονομία μπορεί να παντρέψει από τη μια τον τουρισμό και από την άλλη τον αγροτικό τομέα, δηλαδή τους δύο βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας.
Ιδού λοιπόν ένα νέο “στοίχημα” για το μέλλον του Νομού που προϋποθέτει τις κατάλληλες ενέργειες και τους κατάλληλους χειρισμούς.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 11/10/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/gastronomikos-proorismos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου