Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Οδηγοί στα Χανιά "πληρώνουν" τα χαλασμένα παρκόμετρα

Με πρόστιμο για στάθμευση σε... χαλασμένα παρκόμετρα, απειλούνται οι οδηγοί στα Χανιά!
Σε περίπτωση ελέγχου από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Χανίων, αν το μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίου είναι εκτός λειτουργίας, αν ο οδηγός δεν έχει εκδώσει εισιτήριο από άλλο κοντινό μηχάνημα ή δεν έχει αγοράσει κάρτα στάθμευσης από περίπτερο ή από το ταμείο του Δήμου, μπορεί όταν επιστρέψει να πάρει το αυτοκίνητό του, να δει κλήση για πρόστιμο!
Αναγνώστρια των “Χανιώτικων νέων” ανέφερε πως προχθές στάθμευσε σε χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.
«Καθώς και τα δύο μηχανήματα που υπάρχουν στον δρόμο ήταν εκτός λειτουργίας και επειδή δεν είχα χρόνο να ψάχνω όλην την περιοχή άφησα το αμάξι και έφυγα πιστεύοντας ότι δεν θα θεωρηθώ παραβάτης αφού και τα δύο μηχανήματα δεν λειτουργούσαν. Μισή ώρα αργότερα επιστρέφοντας βρήκα και την κλήση μου. Είναι δυνατόν να μην λειτουργούν τα μηχανήματα και ο Δήμος να κόβει κλήσεις; Είναι σοβαροί;», αναρωτιέται η αναγνώστρια μας.
Τα “Χανιώτικα νέα” βρέθηκαν χθες στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και, όπως διαπίστωσαν, παρέμεναν εκτός λειτουργίας και τα δύο παρκόμετρα που βρίσκονται στον δρόμο μπροστά από το Εθνικό Στάδιο Χανίων. Τα περισσότερα παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεν είχαν εισιτήριο καθώς οι οδηγοί τους, προφανώς, βλέποντας χαλασμένα και τα δύο μηχανήματα, θεώρησαν ότι δεν θα υποστούν κλήση. Μόνο σε ένα όχημα υπήρχε στο ταμπλό εισιτήριο το οποίο είχε εκδοθεί από το πάρκινγκ της Ρεγγίνα.
Και στα δύο μηχανήματα αναγραφόταν η ένδειξη: “Εκτός λειτουργίας”.
Στο μεταξύ, σχεδόν σε όλα τα παρκόμετρα, έχει κολληθεί ένα κίτρινο αυτοκόλλητο που ενημερώνει για τους εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής εισιτηρίου.
Σε αυτό αναγράφεται:
«Σε περίπτωση που το εκδοτήριο εισιτηρίων βρίσκεται εκτός λειτουργίας, μπορείτε να προμηθευτείτε κάρτες - ξυστό για τους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης από περίπτερα, καταστήματα ή το Δημοτικό Ταμείο (Δημαρχείο, Κυδωνίας 29, ισόγειο)».
Στο κείμενο αναγράφονται οι εναλλακτικές λύσεις που έχει ο οδηγός, όχι όμως ότι είναι υποχρεωμένος, αν το εκδοτήριο έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, να ψάχνει για... άλλο εκδοτήριο ή περίπτερο.
Απαντώντας σε ερώτηση των “Χ.ν”, η προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας, Δέσποινα Μπολανάκη, ανέφερε ότι πριν γίνει ο έλεγχος «ελέγχονται τα μηχανήματα από τους ελεγκτές. Από εκεί και πέρα εάν υπάρχει δυνατότητα κοντινού μηχανήματος που λειτουργεί, ο έλεγχος συνεχίζεται κανονικά».
Η ίδια πρόσθεσε ότι «για αυτές τις περιπτώσεις και για να μην έχουμε αυτά τα φαινόμενα και να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος, υπάρχει εναλλακτικός τρόπος καταβολής των τελών, που είναι οι κάρτες στάθμευσης, οι οποίες είναι διαθέσιμες και από το ταμείο του Δήμου και από τα περίπτερα και διάφορους άλλους επαγγελματίες και είναι και χαμηλότερη η χρέωσή τους. Δίνεται έκπτωση 10%. Αρα, εμείς συστήνουμε να προμηθεύονται οι πολίτες κάρτες στάθμευσης. Ο Δήμος Ρεθύμνου έχει μόνο κάρτες στάθμευσης. Δεν έχει αυτό το διπλό: ή κάρτες στάθμευσης ή κερματοδέκτες».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 24/10/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/odigoi-sta-chania-quot-plironoyn-quot-ta-chalasmena-parkometra/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου