Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Δημόσια κτήρια σε εγκατάλειψη

Την ώρα που δημόσιες υπηρεσίες “ασφυκτιούν” στα κτήρια στα οποία στεγάζονται, άλλα δημόσια κτήρια μετατρέπονται σε… ερείπια… καθώς εδώ και χρόνια παραμένουν σε εγκατάλειψη.
Παρά τις κατά καιρούς προτάσεις για αποκατάσταση και αξιοποίησή τους, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Αντίθετα, παραμένουν αφημένα στη μοίρα τους.
Αναφέρουμε χαρακτηριστικά:
•Το κτήριο του παλιού ΙΚΑ το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι υπό τη δικαιοδοσία του ΟΑΕΔ – υπουργείου Εργασίας ενώ παραμένει ανεκμετάλλευτο από το 2004!
• Το κτήριο των Παλιών Φυλακών στην οδό Γιαμπουδάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τοπικοί φορείς και ο Δικηγορικός Σύλλογος έχουν ζητήσει την παραχώρησή του από το Yπουργείο Δικαιοσύνης.
• Τα κτήρια του πρώην Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων στη Σούδα στα οποία πρόσφατα ο φωτογραφικός φακός των “Χανιώτικων νέων” κατέγραψε εικόνες ντροπής.
• Τα ενετικά Νεώρια, από τα εντυπωσιακότερα μνημεία στο παλιό λιμάνι που, παρά τις μελέτες και τις κατά καιρούς δηλώσεις, παραμένουν -μέχρι τώρα- αφημένα στη μοίρα τους.
Φυσικά, ο κατάλογος δεν σταματά εδώ. Η διαπίστωση, ωστόσο, είναι μία: οι ρυθμοί με τους οποίους κινείται το δημόσιο με την ευρύτερη έννοια για τη δική του περιουσία, δηλαδή για την περιουσία όλων μας, είναι εξωφρενικοί…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 4/10/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/dimosia-ktiria-se-egkataleipsi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου