Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Αντιδράσεων συνέχεια για το “μαύρο” σε εκπομπές της ΕΡΑ Χανίων

Παραμένει το “μαύρο” στις εκπομπές αλληλέγγυων ακροατών – ακροατριών στην ΕΡΑ Χανίων, την αντίδραση των οποίων προκάλεσαν χθες τόσο το πρόσφατο κείμενο της ΕΡΤ Χανίων για το κόψιμο των εκπομπών όσο και οι εξηγήσεις που έδωσε ο νέος συντονιστής του σταθμού.
Ως απάντηση στο κείμενο της ΕΡΤ Χανίων όπου «καταγγέλλονται ως συκοφαντικά τα δημοσιεύματα των παραγωγών/αλληλέγγυων της προηγούμενης βδομάδας», σε κείμενό τους που έστειλαν στα “Χανιώτικα νέα”, υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων ότι «όταν κάποιος κόβει με αυτόν τον αυταρχικό τρόπο μια εκπομπή θεωρείται ΜΑΥΡΟ!» και «το “μαύρο” δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο όσων αμείβονται για την εργασία τους».
Προσθέτουν ότι οι παραγωγοί που έκαναν τις εκπομπές, «δεν ήταν εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Για την ακρίβεια, εργαζόντουσαν (καθώς η καταβολή σωματικών και πνευματικών δυνάμεων για την παραγωγή έργου ορίζεται ως εργασία) στο κτήριο της ΕΡΑ Χανίων χωρίς μισθό για να ακούγονται κι άλλες φωνές πέρα από το Αθηναϊκό πρόγραμμα, για να ακούγονται και όσα απασχολούν την κοινωνία (τοπική ή μη) πέρα από την πρωινή ζώνη». Σε σχέση με την γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας που επικαλείται η ΕΡΤ, αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Υπήρξε κάποιο πρόβλημα στο περιεχόμενο των εκπομπών που κόπηκαν; Οι ηχογραφημένες μπορούσαν να ελεγχθούν εκ των προτέρων ενώ στις ζωντανές ήταν πάντα ένας εργαζόμενος της ΕΡΤ παρών. Σε παρέμβασή του ο κ. Μιχάλης Μεσσήνης (νέος υποδιευθυντής Περιφερειακών Σταθμών της ΕΡΑ) ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν υπάρξει αγωγές κατά περιεχομένου για εκπομπές της ΕΡΤ Χανίων». Ακόμη επισημαίνουν ότι την Τρίτη 7 Νοεμβρίου «με λουκέτο στην πόρτα της ΕΡΑ Χανίων και παρουσία αστυνομίας, η εκπομπή της δημοσιογράφου Σοφίας Θεοδωράκη (μέχρι πρότινος συντονίστριας προγράμματος στην ΕΡΑ Χανίων), έδωσε το μικρόφωνο σε αλληλέγγυους/ες-παραγωγούς και κόπηκε στα μισά πριν προλάβει να ολοκληρωθεί…».
Παράλληλα, εκφράζουν την ανησυχία τους «για το τι μέλλει γενέσθαι».
ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ
Πάντως, όπως υπογραμμίζουν, «ενώ το ίδιο μαύρο έπεσε και στον Βόλο με 13 εκπομπές ακροατριών-ακροατών, σε δύο μέρες διευθετήθηκε και οι εκπομπές ξαναξεκίνησαν με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο. Στα Χανιά γιατί δεν έγινε το ίδιο;.».
Επίσης απαντούν και στην επιστολή του νέου συντονιστή της ΕΡΤ Χανίων, Γιάννη Κτιστάκη, με τίτλο “Η αλήθεια για τα γεγονότα στην ΕΡΤ Χανίων” που δημοσιεύτηκε χθες Δευτέρα στα “Χ.ν.” και υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων: «Επιτίθεται προσωπικά σε εργαζόμενη της ΕΡΤ ενώ δεν θελήσαμε σε καμία περίπτωση να ασχοληθούμε με τα ενδοεργασιακά του σταθμού, προσωπικές έχθρες και δεν είμαστε υποκινούμενοι από κανέναν ή καμία. Δημιουργεί εντυπώσεις για την ποιότητα των εκπομπών μιλώντας για αόριστες αγωγές. Ας  διευκρινίσει αν έχει ακούσει κάποια εκπομπή μας – ποιο ήταν το πρόβλημα επί του περιεχομένου και κατά πόσο αντιβαίνει τον κώδικα δεοντολογίας».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση των αλληλέγγυων ακροατών – ακροατριών με τον νέο συντονιστή της ΕΡΤ Χανίων αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 14/11/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/antidraseon-sinechia-gia-to-mavro-se-ekpompes-tis-era-chanion/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου