Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017

Το έτος οδικής ασφάλειας ξεκινά από τα Χανιά παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Από τα Χανιά ξεκινά το έτος οδικής ασφάλειας!
H ανακήρυξη του 2017 – 2018 ως σχολικό έτος οδικής ασφάλειας θα γίνει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί, στο Πάρκο “Χρήστος Πολέντας” στη Νερατζιά Βουκολιών.
Το πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε, περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου στο Πάρκο “Χρήστος Πολέντας”, χαιρετισμό από τον δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων: “Ο Αγιος Χριστόφορος” Σταύρο Πολέντα, ομιλία από την καθηγήτρια Εφαρμογών της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας και διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης, Μαρία Παπαδακάκη.
Οπως είπε στα “Χανιώτικα νέα”, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων: “Ο Αγιος Χριστόφορος” Σταύρος Πολέντας, η ιδέα ξεκίνησε μετά από δική του αναφορά στη Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής για την οδική ασφάλεια. Ο κ. Πολέντας είχε προτείνει στην Επιτροπή το έτος 2017 – 2018 να ανακηρυχθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως έτος για την οδική ασφάλεια. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι κάθε χρόνο στα Χανιά οργανώνεται ο διεθνής διαγωνισμός πολυμέσων για την οδική ασφάλεια.
Η αναφορά του κ. Πολέντα ετέθηκε υπόψη του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος ενέκρινε την πρόταση και έτσι έρχεται αύριο στα Χανιά για «να κηρύξει το σχολικό έτος 2017 – 2018 ως έτος για την οδική ασφάλεια». Η εκδήλωση θα γίνει στο πλαίσιο δράσεων του ΟΗΕ.
ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΣΤΗΝ Ο.Α.Κ.
Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να παραβρεθεί στις 10 το πρωί της ίδιας μέρας στο Κολυμπάρι στην έναρξη των εργασιών παγκρήτιου μαθητικού συνεδρίου για την οδική ασφάλεια, που διοργανώνει η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) στις εγκαταστάσεις της. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και το Δήμο Πλατανιά, με σκοπό τη σύνταξη της Πρώτης Διακήρυξης για τη Ζωή.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΑΚ, ο κ. Παυλόπουλος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Γεώργιος Ουρσουζίδης, Πρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια της Βουλής των Ελλήνων. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των εργασιών των μαθητών και η σύνταξη του τελικού κειμένου της Διακήρυξης.
Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει στις 9 το πρωί της άφιξη των αντιπροσωπειών σχολείων και επισήμων, στις 10 με την άφιξη του κ. Παυλόπουλου την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου το οποίο θα συντονίζει ο γενικός διευθυντής της ΟΑΚ, Δρ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς και θα ακολουθήσουν: Προσφωνήσεις από τον πρόεδρο της ΟΑΚ, Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη. Κεντρική ομιλία από τον πρόεδρο της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια της Βουλής των Ελλήνων, Γεώργιο Ουρσουζίδη, χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια παρουσίαση εργασιών των μαθητών.
Θα ακολουθήσει στις 12.30 μ.μ. η ανάγνωση της Διακήρυξης για τη Ζωή.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 17/11/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/to-etos-odikis-asfalias-xekina-apo-ta-chania/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου