Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

“Το κατεστραμμένο δωμάτιο” θα παρουσιαστεί στο θέατρο “Κυδωνία”

Το ρηξικέλευθο θεατρικό έργο του Σκωτσέζου συγγραφέα και σκηνοθέτη Μάθιου Λέντον «Το κατεστραμμένο δωμάτιο», θα παρουσιάσει η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο θέατρο “Κυδωνία” στα Χανιά.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα πρωτοποριακό, γεμάτο έμπνευση και όραμα κείμενο-παράσταση που ο Λέντον έγραψε και σκηνοθέτησε με τη συνεργασία της γνωστής ανά τον κόσμο ομάδας του, Vanishing Point, και το οποίο παρουσιάστηκε μέχρι σήμερα σε πολλές χώρες του κόσμου με τεράστια επιτυχία.
Το έργο, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διερευνά με ποιητικό τρόπο τη σχέση του σημερινού ανθρώπου με τις καταιγιστικές εξελίξεις στον κόσμο, καθώς, σήμερα, οι εικόνες όλων των επί μέρους συμβάντων ξεπηδούν σχεδόν αυτοστιγμεί μπροστά στα μάτια του μέσω της οθόνης του τηλεφώνου, του λάπτοπ ή της τηλεόρασής του. Υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης στις εξελίξεις αυτές ή η θέση του ανθρώπου στις μέρες μας περιορίζεται σε μια παθητική αυτάρεσκη κατανάλωση εικόνων, που αποχαυνώνουν τη θέλησή του κι αποκοιμίζουν τη σκέψη του; Το έργο αναλύει την ηθική διάσταση του τι βλέπουμε, και του πώς αντιμετωπίζουμε και συζητάμε για τον κόσμο που παρατηρούμε από το παράθυρό μας. Επανεξετάζει τα προνόμια του δυτικού κόσμου και επισημαίνει τους κινδύνους που τα απειλούν.
«Το κατεστραμμένο δωμάτιο» ανεβαίνει στην Ελληνική εκδοχή του, στο θέατρο Κυδωνία στα Χανιά, σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση, σκηνοθεσία και αισθητική της παράστασης Μιχάλη Βιρβιδάκη, σύνθεση ήχων Δημήτρη Ιατρόπουλου, παραγωγή εικόνας Πάρη Χαμουρίκου, φωτισμούς και διαχείριση εικόνας και ήχου Γαλάτειας Σαραντάκου, ενώ παίζουν επί σκηνής οι ηθοποιοί: Ντία Κοσκινά, Στελλίνα Ιωαννίδου, Μιχάλης Βιρβιδάκης, Πάρης Χαμουρίκος και Εμμανουήλ Στεφανουδάκης, ο οποίος εκτελεί χρέη και βοηθού σκηνοθέτη.
Στην φωτογραφία που συνοδεύει το ΔΤ η δημιουργική ομάδα της νέας παράστασης: από αριστερά, Στελλίνα Ιωαννίδου, Μιχάλης Βιρβιδάκης, Γαλάτεια Σαραντάκου, Εμμανουήλ Στεφανουδάκης, Ντία Κοσκινά, Πάρης Χαμουρίκος.
Περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνία, στο τηλέφωνο 28210 92395 και 6973005570 και στην ιστοσελίδα: www.theatro-kydonia.gr
(Χανιώτικα νέα web - 23/11/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/to-katestrammeno-domatio-tha-parousiasti-sto-theatro-kidonia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου