Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

“Τσατ” στη… Ρώμη από το 2ο Γυμνάσιο Χανίων

Την πρωτοποριακή τους ηλεκτρονική κατασκευή που «μεταδίδει κείμενο μέσα από τον αέρα, χωρίς οπτική ίνα, με τη βοήθεια ακτίνας Laser», γι’ αυτό και την ονόμασαν “LaserChat”, θα παρουσιάσουν μαθητές του 2ου Γυμνασίου Χανίων σε έκθεση στη Ρώμη!
Με το συγκεκριμένο έργο, δηλαδή το “LaserChat” συμμετέχει το SchoolSpace, δηλαδή το «μαθητικό hackerspace του 2ου Γυμνασίου Χανίων» στο makerfaire της Ρώμης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχολείου, «τα makerfaire είναι συναντήσεις – εκθέσεις με πρωτότυπα έργα στους τομείς της ηλεκτρονικής, της ρομποτικής και του προγραμματισμού υπολογιστών. Το μεγαλύτερο ευρωπαικό makerfaire γίνεται κάθε χρόνο στη Ρώμη όπου πέρυσι είχε παρουσιαστεί το Enigma Project από το ΕΠΑΛ Κισάμου».
Φέτος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «επιλέχθηκε το έργο LaserChat το οποίο αναπτύχθηκε από μια ομάδα μαθητών του 2ου Γυμνασίου Χανίων με τον καθηγητή του SchoolSpace Μανώλη Κιαγιά. To LaserChat είναι μια ηλεκτρονική κατασκευή που μεταδίδει κείμενο μέσω του αέρα με χρήση ακτίνας Laser και παρουσιάστηκε πέρυσι στην έκθεση μαθητικής δημιουργίας αλλά και στο Athens Mini MakerFaire. Για το σκοπό της έκθεσης, οι μαθητές Νίκος Γκιομάκης, Ευτύχης Γιακουμάκης και Γιώργος Παπαδάκης θα ταξιδέψουν στη Ρώμη για να το παρουσιάσουν. Τους μαθητές θα συνοδεύσουν ο Μανώλης Κιαγιάς και ο διευθυντής του σχολείου Αντώνης Αθανασάκης. Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής είναι ευγενική χορηγία του κέντρου ελευθέρων σπουδών “Έρευνα” και της Aegean Airlines». Υπενθυμίζεται ότι το “LaserChat” είχε παρουσιαστεί προ μηνών με επιτυχία σε έκθεση πρωτότυπων δημιουργιών στην Αθήνα.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 30/11/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/tsat-sti-romi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου