Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Bazaar βιβλίων στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα

Το Μουσείο Μπενάκη, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, οργανώνει φέτος το πέμπτο BAZAAR βιβλίων, στο κτήριο της οδού Πειραιώς, από την Πέμπτη 23 μέχρι και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, στις ώρες λειτουργίας του κτηρίου (Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 - 18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 - 22:00). Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα υπάρχει τμήμα με SECOND HAND βιβλία σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο εφετινό BAZAAR θα διατεθούν 246 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της λιανικής τιμής πωλήσεώς τους.
Ο εκδόσεις των ετών 2016-2017 θα διατίθενται με έκπτωση από 10% έως 30%.
Οι θεματικές κατηγορίες των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Ευρωπαϊκή Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία, την Αρχιτεκτονική, τη Νεοελληνική ιστορία και τη Φιλολογία.
Και φέτος, για όσους βρίσκονται εκτός Αθήνας, το Μουσείο «μεταφέρει» το BAZAAR βιβλίων και διαδικτυακά στη διεύθυνση www.bazaar.benaki.gr. Κατά τις μέρες του bazaar, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράζουν online όλους τους τίτλους που θα διατίθενται στο bazaar, με βάση τη διαθεσιμότητα και με τις παραπάνω εκπτώσεις.
Ενδεικτικά, ανάμεσα στα βιβλία που θα διατεθούν φέτος είναι: Ghika και η Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία του Μεσοπολέμου / Αθήνα 1839-1900. Φωτογραφικές μαρτυρίες / Koudelka / Βασίλης Φωτόπουλος / Μελίνα / Ι. Μόραλης. Άγγελοι, μουσική, ποίηση / Κάρολος Κουν. Οι παραστάσεις / Νίκος Βαλσαμάκης. Αρχιτέκτων / Μήτηρ Θεού / Ο φιλικός κύκλος του Γκρέκο στο Τολέδο / Ο Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης / Κριστιάν Ζερβός. Τα έργα του Γκρέκο στην Ισπανία / Dionisis Fotopoulos-Schenographer / Νίκος Σκαλκώτας. Ένας έλληνας ευρωπαίος / Πάνος Αραβαντινός / Αγγελική Χατζημιχάλη. Σαρακατσάνοι κ.ά.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, 11:00-14:00
«Η ομορφιά των γραμμάτων»
Η εικαστικός-ανθρωπολόγος Ειρήνη Γκόνου αποκαλύπτει μυστικά της Τέχνης της Ωραίας Γραφής. Ανοιχτό εργαστήριο καλλιγραφίας για μικρούς και μεγάλους
ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ:
Στο πλαίσιο του 5ου Bazaar βιβλίων το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη θα διαθέτει στο χώρο του BAZAAR βιβλίων μια ποικιλία από προσφορές αντικειμένων και χαρτικών με μεγάλες εκπτώσεις.
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ
Σημειώνεται ότι το Πολιτιστικό Κέντρο του Μουσείου Μπενάκη βρίσκεται στον αρ. 138 της οδού Πειραιώς, η οποία αποτελεί έναν από τους βασικούς νέους άξονες ανάπτυξης της Αθήνας. Η ανάπλαση του ήδη υπάρχοντος κτίσματος, που είναι οργανωμένο γύρω από εσωτερικό αίθριο, έχει υλοποιηθεί χάρη στη συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σύνολο του νέου κτηρίου καταλαμβάνει έκταση 8.200 τ.μ. με υπόγειους χώρους 2.800 τ.μ. και εσωτερικό αίθριο 850 τ.μ. Οι εκθεσιακοί χώροι καλύπτουν επιφάνεια 3.000 τ.μ., το αμφιθέατρο είναι χωρητικότητας 300 ατόμων, ενώ υπάρχουν και αίθουσες που φιλοξενούν τις υπηρεσίες του Μουσείου.
Link: https://www.benaki.gr/index.php?option=com_buildings&view=building&id=2&lang=el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου