Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Πρωτιά ελπίδας

Μια άλλη πρωτιά για τη χώρα μας, πρωτιά ελπίδας για την Ελλάδα του μέλλοντος στον σύγχρονο κόσμο, έρχεται από το Χάρβαρντ! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην “Καθημερινή”, η Ελλάδα είναι πρώτη στον αριθμό διαδικτυακών φοιτητών στα Μαζικά Ανοικτά Διαδικτυακά Μαθήματα (MOOCs – Massive Open Online Courses) του Χάρβαρντ, τηρουμένων των πληθυσμιακών αναλογιών, δηλαδή με κριτήριο τον αριθμό εγγραφέντων φοιτητών ανά εκατομμύριο κατοίκων της χώρας προέλευσης.
Επιπλέον, «η χώρα με το υψηλότερο στον κόσμο ποσοστό επιτυχούς ολοκλήρωσης μαθημάτων είναι η Ελλάδα, με 13,6% από τους εγγραφομένους στα μαθήματα να τα ολοκληρώνουν και να παίρνουν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης», αναφέρει η έκθεση Evaluating Geographic Data in MOOCs (των S.O. Nesterko et al.), δηλαδή υπερτριπλάσιο ποσοστό από τον μέσο όρο, που είναι μόλις 4,3%! Ακόμη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αριθμός φοιτητών και χωρών ενισχύει ακόμη περισσότερο το επίτευγμα αριστείας για την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Η χώρα μας είναι πρώτη στο ποσοστό εκείνων που ολοκληρώνουν επιτυχώς τα μαθήματα.  
Να, λοιπόν, και ένα ευχάριστο νέο για την Ελλάδα που προέρχεται από τη νέα γενιά. Για την Ελλάδα του μέλλοντος τόσο στο εκπαιδευτικό όσο και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Για την Ελλάδα, όχι της απομόνωσης και αποξένωσης αλλά της επιστήμης και της δημιουργίας.
Για την Ελλάδα της ελπίδας!
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 31/10/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/protia-elpidas/
-Το ρεπορτάζ της "Καθημερινής" βρίσκεται στην διεύθυνση: http://www.kathimerini.gr/874870/article/epikairothta/ellada/prwtia-gia-ellhnes-foithtes-sto-xarvarnt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου