Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Τουρισμός και υποδομές

Ο τουρισμος καλά κρατεί και τον Οκτώβριο στον Νομό Χανίων. Οι πληρότητες είναι σε καλό επίπεδο στις περισσότερες περιοχές ενώ οι επισκέπτες συνεχίζουν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους αλλά και τις ομορφιές του τόπου μας.
Ο τουρισμος λοιπόν παραμένει μια ισχυρή οικονομία στον Νομό. Και αυτό δεν αφορά μόνον τους άμεσα εμπλεκόμενους. Δηλαδή, τους ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων. Αφορά συνολικά την τοπική οικονομία: Ο επισκέπτης, ακόμα και αυτός που επιλέγει το all inclusive, θα ξοδέψει χρήματα και έξω από το ξενοδοχείο.
Δεν είναι όμως μόνον  το οικονομικό. Το γεγονός ότι χιλιάδες επισκέπτες της χώρας μας, προτιμούν τα Χανιά, είναι τιμητικό για τον ίδιο τον Νομό. Σε αυτό βέβαια, συντελούν, όχι μόνον η φυσική ομορφιά του τόπου, αλλά και η προβολή του μέσα από δράσεις της Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων αλλά και των ξενοδόχων που συμμετέχουν σε διεθνείς εκθέσεις. Μεγάλη φυσικά είναι η προβολή των Χανίων και μέσα από τηλεοπτικά σίριαλ που, όχι τυχαία, γυρίζονται εδώ: σε λίγες ημέρες θα κάνει πρεμιέρα και η νέα σειρά του Θοδωρή Παπαδουλάκη.
Κατα μία έννοια έχει επιτευχθεί, λοιπόν, η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Θα μπορούσε, ίσως, να επιτευχθεί και ο στόχος για τουρισμό όλον τον χρόνο μέσα από την ανάδειξη του ορεινού πλούτου του Νομού μας και γαστρονομικών προορισμών - επιλογών.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να φροντίσουν για την επίλυση προβλημάτων που όχι μόνο θα βελτιώσουν την εικόνα που αντικρίζει ο παρατηρητικός επισκέπτης αλλά παράλληλα –και κυρίως- θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής του μόνιμου κατοίκου. Μερικά από αυτά αφορούν τις υποδομές και π.χ. είναι οι προβληματικές οδικές πινακίδες, που συχνά μπερδεύουν τους επισκέπτες, η καθαριότητα - παρά τα δύο ρεπορτάζ των Χ.Ν. τα σκουπίδια στην εθνική οδό παρέμεναν τις προηγούμενες μέρες, η βελτίωση – ανάπτυξη των πεζοδρομίων κ.α. Είναι πράγματα που φαίνονται τόσο απλό να γίνουν. Εκτός κι αν η έλλειψη χρημάτων αλλά και η γραφειοκρατία έχουν «παγώσει» και τα αυτονόητα…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 15/10/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/tourismos-ke-ipodomes-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου