Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Γενιά των 100 ευρώ

Και εκεί που γράφαμε, κάποτε, για την αδικημένη γενιά των 700, μετά των 600, στη συνέχεια των 500 και έπειτα των 400 ευρώ, μας προέκυψε και η γενιά των 100 ευρώ!
ΣΥΜΦΩΝΑ με δημοσιεύματα, από στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, προκύπτει ότι στον ιδιωτικό τομέα 126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ.
ΜΕ ΤΟΣΑ… χρήματα καλούνται να ζήσουν τον μήνα τους χιλιάδες νέοι στην Ελλάδα των μνημονίων. Με άλλα λόγια, με μισθό που δεν σου επιτρέπει να ζήσεις, όχι αξιοπρεπώς αλλά ούτε καν στοιχειωδώς. Δυστυχώς πολλοί αναγκάζονται να επιλέξουν: 100 ευρώ με δουλειές του ποδαριού ή ανεργία;
Και εργάζονται με 100 ευρώ για να είναι, έστω ασφαλισμένοι.
Στην πραγματικότητα μιλάμε για συνθήκες εργασιακής ζούγκλας με μισθούς πείνας. Για νεόπτωχους εργαζόμενους.
Την ίδια ώρα, από την κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση, οι αντιπαραθέσεις γίνονται περισσότερο προς λαϊκή κατανάλωση ενώ οι δανειστές της χώρας είναι φανερό ότι δεν νοιάζονται καθόλου για τη ζωή των άλλων. Αν έπαιρναν οι εκπρόσωποι των δανειστών τον μισθό του νέου Ελληνα εργαζόμενου και πλήρωναν τους φόρους και τα χαράτσια που πληρώνουν οι Ελληνες πολίτες, θα έβλεπαν, ίσως, διαφορετικά πράγματα.
ΤΩΡΑ, η ανάγκη για αποκατάσταση αδικιών μέσα από μια άλλη οικονομική πολιτική με στήριξη της εργασίας και της νεολαίας της πατρίδας μας γίνεται επιτακτική. Διαφορετικά, το μέλλον φαίνεται πολύ δυσάρεστο…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 22/10/2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου