Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ερχονται την Παρασκευή στα Χανιά οι ποδηλάτες της αλληλεγγύης

Στα Χανιά έρχονται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου οι ποδηλάτες της αλληλεγγύης. Πρόκειται για τον Ελπι και τη Δώρα, οι οποίοι, ως γνωστόν, ξεκίνησαν από την Κωνσταντινούπολη με τα ποδήλατά τους, προχθές έφτασαν στο Γύθειο και αναμένονται την Παρασκευή στα Χανιά με τελικό προορισμό το Ηράκλειο.
Οι δύο νέοι ταξιδεύουν με σκοπό την αλληλεγγύη σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αυτή τη φορά έχουν σκοπό, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων, ο οποίος ετοιμάζει την εκδήλωση της Παρασκευής, να μοιράσουν αγάπη και χαμόγελα και να ξυπνήσουν εθελοντικές συνειδήσεις, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες σε παιδιά με αναπηρία. Στόχος η συλλογή του ποσού των 19.000 ευρώ, ώστε να αγοραστούν 100 αναπηρικά αμαξίδια για άτομα με ειδικές ικανότητες. Σύμφωνα με τον Δήμο Χανίων, «η εκκίνηση της διαδρομής έγινε στις 7 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα της Παραολυμπιακής Επιτροπής, τη μέρα που ξεκίνησε η Παραολυμπιάδα, καλύπτοντας 1.700 χλμ., περνώντας από 20 ελληνικές πόλεις (Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λαμία, Αθήνα, Γύθειο κ.ά.), με τερματισμό στις 9/10 στο Ηράκλειο».
ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Η άφιξη των ποδηλατών στα Χανιά θα γίνει την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 5 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, όπου θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων εκδήλωση με χορό, Street Basket και πολλά άλλα δρώμενα, με στόχο όλοι μαζί να γίνουμε μία φωνή και μία ομάδα.
«Μπορούμε όλοι να συμμετέχουμε σε αυτή τη γιορτή, συγκεντρώνοντας πλαστικά καπάκια στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε και άλλα αναπηρικά αμαξίδια για τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη» αναφέρει ο Δήμος Χανίων.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Έλπις και η Δώρα ξεκίνησαν πριν από έναν χρόνο να ποδηλατούν από το Λονδίνο με τελικό προορισμό, τότε, την Αθήνα, επιτυγχάνοντας έναν μεγάλο στόχο: Τη συγκέντρωση πάνω από 15.000 ευρώ για τα παιδιά του Συλλόγου “Φλόγα”! Τώρα, ο Έλπις και η Δώρα επιστρέφουν με τη νέα τους δράση αλληλεγγύης για την οποία λειτουργεί στο facebook η σελίδα whelling2Hel.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα web - 5/10/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/erchonte-tin-paraskevi-sta-chania-i-podilates-tis-allilengiis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου