Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

“Αλυσίδες” στην είσοδο ενετικών οχυρώσεων

Με αλυσίδες που θα μπουν μεθαύριο Δευτέρα, ο Δήμος Χανίων θα απαγορέψει την είσοδο οχημάτων στο Ανατολικό Ανάχωμα των Ενετικών Οχυρώσεων κατά μήκος της οδού Μίνωος. Την ανακοίνωση έκανε ο Δήμος Χανίων χθες με αφορμή τις εργασίες καθαρισμού του Ανατολικού Αναχώματος των Ενετικών Οχυρώσεων (περιοχή που επεκτείνεται κατά μήκος της οδού Μίνωος και ανήκει στο Δήμο Χανίων) στις οποίες προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας. Την περιοχή επισκέφθηκε χθες, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Ξανθουδάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Χανίων, «η συγκεκριμένη περιοχή, είχε μετατραπεί από ασυνείδητους σε χώρο εναπόθεσης διαφόρων άχρηστων υλικών, (όπως προϊόντων κατεδαφίσεων, οικοδομικών υλικών και πάσης φύσεως σκουπιδιών), αποτελώντας εστία μολύνσεως και δυσμενών σχολίων για την πόλη και τον πολιτισμό μας. Ο Δήμος μετά την ενημέρωση που έκανε στους δυο προσωρινούς κατοίκους των παραπηγμάτων που υπάρχουν στο συγκεκριμένο χώρο, θα απαγορεύσει την πρόσβαση όλων των οχημάτων, κλειδώνοντας με αλυσίδα την είσοδο του Αναχώματος από τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016». Επίσης εντός του προσεχούς διαστήματος επόμενων μηνών, η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Χανίων θα προβεί σε επιπλέον καθαρισμούς του πρασίνου και των υφιστάμενων φυτεύσεων.
56 ΦΟΡΤΗΓΑ ΑΠΟ ΜΠΑΖΑ
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας τόνισε: «Βγάλαμε 56 φορτηγά από μπάζα και σκουπίδια τα οποία υπήρχαν από δεκαετίες και ο προγραμματισμός μας είναι να καταφέρουμε να απομακρύνουμε τα δυο παραπήγματα τα οποία υπάρχουν βρίσκοντας παράλληλα λύση για τους ανθρώπους οι οποίοι διαμένουν εκεί. Θα είναι κάτι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα για την περιοχή της Ανατολικής Τάφρου να μπορέσουμε αυτόν το χώρο να τον καθαρίσουμε και να τον δώσουμε στην κοινωνία και τους επισκέπτες των Χανίων. Αλλο ένα ζήτημα στο οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή βάζει τάξη».
(Χανιώτικα νέα - 22/10/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/alisides-stin-isodo-enetikon-ochiroseon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου