Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Η Ελλάδα της δημιουργίας

Μικροί και μεγάλοι είχαμε την ευκαιρία το περασμένο Σάββατο να γνωρίσουμε ένα σημαντικό κομμάτι από την πρωτοποριακή ερευνητική δουλειά που συντελείται στο Πολυτεχνείο Κρήτης με αφορμή την ημέρα επιστήμης που διοργάνωσε το Ανώτατο αυτό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα.
Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν τα ραδιόφωνα των φυτών, τα πρωτοπόρα drones που συνδέονται με κινητό τηλέφωνο, οι τεχνολογίες αντιρρύπανσης, ρομπότ κ.ά.
Το  Πολυτεχνείο Κρήτης  με δράσεις εξωστρέφειας όπως αυτή συνδέεται με το καλύτερο τρόπο με την τοπική κοινωνία, τους σημερινούς μαθητές και αυριανούς επιστήμονες. Αλλωστε, χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες, οι οποίοι ξεναγήθηκαν από φοιτητές και καθηγητές του ιδρύματος.
Για μια ακόμη φορά διαπιστώσαμε ότι στο Πολυτεχνείο Κρήτης συντελείται σημαντικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο για το οποίο, μάλιστα, καθηγητές του Ιδρύματος έχουν πετύχει διεθνείς διακρίσεις, κάνοντάς μας περήφανους εντός και εκτός Ελλάδας.
Αυτή είναι η Ελλάδα της εξωστρέφειας και της δημιουργίας που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, πετυχαίνει τους στόχους της και παραμένει δυνατή στον παγκόσμιο χάρτη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Αυτές οι δραστηριότητες μας γεμίζουν ελπίδα για την Ελλάδα του μέλλοντος. Μια Ελλάδα στην οποία η πολιτεία οφείλει να παρέχει στήριξη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 24/10/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/i-ellada-tis-dimiourgias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου