Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Πρεμιέρα θεατρικής παράστασης στο Μουσείο Τυπογραφίας – “De Profundis” του Οσκαρ Ουάιλντ

Τo Mουσείο Τυπογραφίας ανακοίνωσε ότι «με ιδιαίτερη χαρά θα παρουσιάσει για πρώτη φορά, την παράσταση De Profundis, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Oscar Wilde, στις 21,22 & 23 Αυγούστου, και ώρα 9.30 μ.μ. Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το Μουσείο Τυπογραφίας, δημιουργήθηκε με αφορμή το Μουσείο Τυπογραφίας και είναι ιδιαίτερη τιμή του Μουσείου να φιλοξενεί στο αμφιθέατρό του, την πρεμιέρα (21 Αυγούστου) και δυο ακόμα παραστάσεις (22 & 23 Αυγούστου). Μετά τις παραστάσεις στο Μουσείο Τυπογραφίας, το “de profundis” αναμένεται να παρουσιαστεί σε θέατρα της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας. Την μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία της παράστασης έχει επιμεληθεί η Αθανασία Καραγιαννοπούλου. Τον μονόλογο ερμηνεύει ο Νίκος Νίκας (φωτογραφία).
Σας περιμένουμε όλους! Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο: 6977293283».
Λίγα λόγια για την παράσταση: “DE PROFUNDIS, Oscar Wilde”:
Η Αγάπη που δεν τολμά να πει το όνομά της.
Το 1895, ο διάσημος συγγραφέας και ποιητής, Όσκαρ Ουάιλντ δικάζεται και καταδικάζεται ως ομοφυλόφιλος. Στη διάρκεια της φυλάκισής του γράφει μια μακροσκελή επιστολή στον εραστή του και υπαίτιο της καταδίκης του, Άλφρεντ Ντάγκλας.
Το 2016, μια εποχή που “κανείς δεν καταδικάζεται για τις ερωτικές του επιλογές”, ένας δικηγόρος επανεξετάζει την υπόθεση του Ουάιλντ: Στέκεται- μαζί με τον κατηγορούμενο- ενώπιον των θεατών και ζητά τη δική τους ετυμηγορία.
Βασικό στοιχείο υπεράσπισης, η επιστολή που έμελλε να μείνει στην Ιστορία με τον τίτλο De Profundis ( Εκ Βαθέων).
Η πρώτη παρουσίαση της παράστασης θα γίνει ειδικά για το χώρο του Μουσείου Τυπογραφίας, στα Χανιά. Μετάφραση, διασκευή, σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου. Ερμηνεία: Νίκος Νίκας.
(Χανιώτικα νέα web - 28/6/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/premiera-theatrikis-parastasis-sto-mousio-tipografias-de-profundis-tou-oskar-ouailnt/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου