Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Tρίτος διεθνής διαγωνισμός αφίσας από το Μουσείο Τυπογραφίας

Το μοναδικό στην Ελλάδα “Μουσείο Τυπογραφίας”, μετά από την τεράστια επιτυχία του διεθνή διαγωνισμού αφίσας που διοργάνωσε τα δυο τελευταία χρόνια, καλεί και φέτος όλους τους ενδιαφερόμενους, να δηλώσουν συμμετοχή στον 3ο διεθνή διαγωνισμό αφίσας με θέμα “Τυπογραφία: παρελθόν, παρόν και μέλλον”.
Οι συμμετοχές αφορούν σπουδαστές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες των γραφικών και εικαστικών τεχνών, αλλά και οποιονδήποτε που μπορεί να μετουσιώσει τις ιδέες του σε αφίσα!
Περισσότερες πληροφορίες και ερεθίσματα για την Τυπογραφία και την ιστορία της μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Μουσείου www.typography-museum.gr , όπου υπάρχει -εκτός του ενημερωτικού και φωτογραφικού υλικού- και εικονική περιήγηση στο Μουσείο.
Οι τρεις πρώτες αφίσες που θα διακριθούν θα αποτελέσουν κεντρικό τμήμα της έκθεσης που θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του «Μουσείου Τυπογραφίας» και οι δημιουργοί τους θα λάβουν σημαντικά χρηματικά έπαθλα:
• 1.000 ευρώ ο πρώτος νικητής
• 700 ευρώ ο δεύτερος νικητής
• 500 ευρώ ο τρίτος νικητής
Στην έκθεση, που θα εγκαινιαστεί το φθινόπωρο, θα παρουσιαστούν τα τριάντα καλύτερα έργα και οι δημιουργοί τους θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις. Λεπτομέρειες για την έκθεση και την ημερομηνία των εγκαινίων θα ανακοινωθούν σε νεότερο Δελτίο Τύπου.
Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από τους:
• Γιάννη Γαρεδάκη, δημοσιογράφο – εκδότη, ιδρυτή των “Χανιώτικων νέων” και του “Μουσείου Τυπογραφίας”
• Γιώργο Ματθιόπουλο, καθηγητή Εφαρμογών στο Τμήμα Γραφιστικής της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθηνών
• Αλέξανδρο Κοκκόλα, γραφίστα, καθηγητή Γραφιστικης στο Κολέγιο Βακαλό
• Έλια Κουμή, επικοινωνιολόγο – δημοσιογράφο, διευθύντρια του Μουσείου Τυπογραφίας
• Ελένη Σταυρίδη, γραφίστρια, συνεργάτιδα του Μουσείου Τυπογραφίας
Όροι συμμετοχής
1) Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν το έργο τους από την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 στο email: typography.poster@gmail.com. Θα πρέπει να συνοδεύεται από τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο του δημιουργού, τόπο κατοικίας και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο και email) και – προαιρετικά – από μια σύντομη περιγραφή του έργου (έως 100 λέξεις). Το όνομα και των δύο αρχείων θα πρέπει να είναι το ονοματεπώνυμo των διαγωνιζόμενων με λατινικούς χαρακτήρες.
2) Το έργο πρέπει να δημιουργηθεί έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες εφαρμογές του Μουσείου, όπως εξώφυλλο έκδοσης, καρτ ποστάλ, banner, κ.λπ. Οι διαστάσεις θα πρέπει να είναι 50×70 εκ. PDF, CMYK, εικόνα στα 200 ppi και να μην ξεπερνά τα 25 Μb. Διαφορετικά η αποστολή θα πρέπει να γίνει με we transfer.
3) Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε οποιονδήποτε επιθυμεί να πάρει μέρος με δυνατότητα αποστολής ενός μόνο έργου. Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στην “Χανιώτικα Νέα” ΑΕ και στο «Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη”.
4) Κριτήρια επιλογής των έργων που θα διακριθούν είναι η πρωτοτυπία και η αμεσότητα μετάδοσης του μηνύματος.
5) Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το λογότυπο του Μουσείου στη διεύθυνση www.typography-museum.gr/logos.pdf
6) Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σε μια εκδήλωση με πολλές εκπλήξεις στο αμφιθέατρο του «Μουσείου Τυπογραφίας», όπου θα γίνουν και τα εγκαίνια της έκθεσης. Μετά την παρουσίαση της έκθεσης τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα”, στο www.haniotika-nea.gr, στο site του “Μουσείου Τυπογραφίας” www.typography-museum.gr και στην επίσημη σελίδα του “Μουσείου Τυπογραφίας” στο facebook www.facebook.com/MouseioTypographias.
Πνευματικά δικαιώματα
1. Οι δημιουργοί των τριάντα έργων που θα βραβευθούν ή θα λάβουν τιμητική διάκριση δηλώνουν ότι δεν διατηρούν κανένα περιουσιακό δικαίωμα στα έργα που θα παραδώσουν.
2. Τα έργα δεν επιστρέφονται.
3. Το «Μουσείο Τυπογραφίας» θα μπορεί αζημίως να επαναχρησιμοποιήσει ελεύθερα, για οποιονδήποτε σκοπό και με οποιονδήποτε τρόπο, αυτούσιο ή διασκευασμένο, όλο ή μέρος του υλικού που έχει αποσταλεί από τους 30 δημιουργούς.
4. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό αυτόματα συνεπάγεται την αποδοχή των όρων της παρούσας προκήρυξης.
Χορηγοί επικοινωνίας του διαγωνισμού είναι οι εφημερίδες “Χανιώτικα νέα” και ΑTHENS VOICE, το περιοδικό + design και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Δίκτυο FM 91,5 και D-code 96,2.
(Χανιώτικα νέα web - 7/6/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/tritos-diethnis-diagonismos-afisas-apo-to-mousio-tipografias/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου