Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Διαψεύσεις...

Για βραβείο… Γκίνες πάει ολοταχώς αυτή η κυβέρνηση καθώς κατάφερε να περάσει άγρια μέτρα χωρίς ιδιαίτερες λαϊκές αντιδράσεις. Οχι πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις πήγαιναν… πίσω σε μέτρα και μνημόνια. Οχι πως οι προηγούμενες δεν έχουν ευθύνη για τις οικονομικές τους πολιτικές, που μας έφεραν τα… μνημόνια.
Ομως, περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από την τωρινή κυβέρνηση, η οποία και αυτή άλλα έλεγε και άλλα πράττει με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης να έχει οδηγηθεί στις… καλένδες και εκπρόσωπούς της να λένε πως... ψήφισαν μέτρα τα οποία δεν... ήθελαν να επιβληθούν.
Στην πράξη, λοιπόν, το νέο, τελικά δεν είναι τόσο νέο αλλά έχει έντονο το χρώμα του παρελθόντος.
Κάποιες εξαγγελίες για έργα και κάλυψη θέσεων σε νοσοκομεία, δεν λύνουν το πρόβλημα της φτωχοποίησης του πληθυσμού. Ούτε της εξαντλητικής φορολογίας που έχει γονατίσει εργαζόμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αποκορύφωμα, ίσως, το ασφαλιστικό. Μπορεί το ασφαλιστικό σύστημα να ήταν στα όριά του αλλά αν οι τωρινοί κυβερνώντες ήταν στη θέση της αντιπολίτευσης μάλλον θα είχαν ξεσηκώσει τους πάντες ενάντια στο νέο ασφαλιστικό.
Αλλά ας δούμε και τι γίνεται στις συντάξεις. Χθες, η συνεργάτις των “Χ.Ν.” Ν.Σ.Κ. σε σχόλιό της αναφέρθηκε στη μείωση ακόμα και μικρών συντάξεων. Και πριν στεγνώσει -που λένε- το μελάνι, ήρθε στα γραφεία μας συνταξιούχος οικοδόμος με ποσοστό αναπηρίας 80% του οποίου η σύνταξη αυτό το μήνα -με το κόψιμο του ΕΚΑΣ - του ήρθε μειωμένη κατά σχεδόν 270 ευρώ! Ητοι περίπου 560 ευρώ από 830! Και ενώ είχαν προηγηθεί άλλες μειώσεις. «Πώς να πληρώσω το δάνειό μου, πώς να πληρώσω λογαριασμούς, πώς να πληρώσω αύριο - μεθαύριο τον ΕΝΦΙΑ;. Πώς θα αγοράσω τα φάρμακά μου», μας έλεγε ο συνταξιούχος.
Εν τέλει, κάθε μέρα που περνάει και αυτή η κυβέρνηση, δυστυχώς διαψεύδει και τον πιο καλοπροαίρετο πολίτη, μη κομματικά σκεφτόμενο… Με το θαύμα να βρίσκεται σε… αναμονή.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 30/6/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/diapsefsis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου