Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Νέες διακρίσεις για το 2ο Γυμνάσιο Χανίων

Το 2ο πανελλήνιο βραβείο πήρε το 2ο Γυμνάσιο Χανίων που συμμετείχε σε διαγωνισμό του υπουργείου Παιδείας, του υπουργείου Πολιτισμού, της ΕΡΤ και του Σωματείου “Διάζωμα”, για ντοκιμαντέρ με το οποίο οι μαθητές μας ξεναγούν στο αρχαίο θέατρο της Απτέρας.
Οπως σημειώνεται από το 2ο Γυμνάσιο η δημιουργία του ντοκιμαντέρ «ήταν το επιστέγασμα της συνεργασίας της κινηματογραφικής, της θεατρικής και της ομάδας animation του σχολείου μας!».
Το σχολείο απευθύνει μέσω της σελίδας του στο facebook, συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές αλλά και «ευχαριστώ στους συντονιστές των ομάδων μας: τον Θοδωρή Θωμαδάκη από την κινηματογραφική ομάδα, την Ξανθή Κόντου από την Θεατρική ομάδα και τον Μάριο Ιωαννίδη από την ομάδα σκίτσου – animation!».
Η δράση στην οποία διακρίθηκε είχε θέμα: «Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα».
Οπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή, αποτελούμενη από τους κ.κ. Μιχάλη Γρηγορίου (πρόεδρο), συνθέτη, μέλος ΔΣ ΕΡΤ Α.Ε., Γιώργο Γιανναράκο, δημοσιογράφο, Μαρίνα Δεμερτζιάν, δημοσιογράφο, Σύνια Κούσουλα, φιλόλογο και Πέτρο Τούμπη, σκηνοθέτη απένειμε τα βραβεία ως εξής:
•1ο Βραβείο, στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας, βίντεο με θέμα το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.
•2ο Βραβείο, στο 2ο Γυμνάσιο Χανίων, βίντεο με θέμα το Αρχαίο Θέατρο Απτέρας.
•3ο Βραβείο, στο Γυμνάσιο Βελισσαρίου, βίντεο με θέμα το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης.
ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ
ΤΗΝ “ΕΚΔΡΟΜΗ”
Επίσης, όπως έγινε γνωστό από το σχολείο, μια ακόμα επιτυχία για το 2ο Γυμνάσιο και το Κινηματογραφικό του Εργαστήρι αποτελεί το γεγονός ότι η ταινία μικρού μήκους: “Η εκδρομή” (φωτογραφία), είναι ανάμεσα στις 40 ταινίες που επελέγησαν να συμμετέχουν στο 11ο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους “ΑΣΤΟ”, από τις 2.300 υποψήφιες ταινίες από όλο τον κόσμο!
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα web - 14/6/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/nees-diakrisis-gia-to-2o-gimnasio-chanion/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου