Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Συνεργασία Πολυτεχνείου Κρήτης – Πανεπιστημίου Κίνας για Ιδρυση Ινστιτούτου στα Χανιά

Ινστιτούτο για την εκμάθηση της κινέζικης γλώσσας και τη διάδοση της κινέζικης κουλτούρας αναμένεται να ιδρυθεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης!
Σε αυτό συμφώνησαν το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Guangxi University της Κίνας τα οποία υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας μέσα στο οποίο περιλαμβάνεται το αίτημα για τη δημιουργία Ινστιτούτου Confucius, όπως είναι η επίσημη ονομασία, στο Πολυτεχνείο Κρήτης.
Το αίτημα απευθύνεται στο υπουργείο Παιδείας της Κίνας το οποίο αναμένεται να δώσει το “πράσινο φως”.
Η δυνατότητα ίδρυσης Ινστιτούτων Confucius δίδεται σε διακεκριμένα Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο.
Οπως έγινε χθες γνωστό, το σύμφωνο συνεργασίας για την από κοινού υποβολή αιτήματος ίδρυσης Ινστιτούτου Confucius στο Πολυτεχνείο Κρήτης και για θέματα που άπτονται του τομέα της εκπαίδευσης, της έρευνας και του πολιτισμού, υπογράφτηκε κατά την επίσκεψη του προέδρου και εκπροσώπων του Πανεπιστημίου Guangxi University της Κίνας στο Πολυτεχνείο Κρήτης στις 13 Ιουνίου 2016.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολυτεχνείου Κρήτης, «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια επαφών με την πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα με στόχο την ευρύτερη ερευνητική και ακαδημαϊκή συνεργασία μεταξύ του Πολυτεχνείου Κρήτης και της Κίνας.
Η αντιπροσωπία του Guangxi University  συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Ιδρύματος, Καθ. Β. Διγαλάκη, την Αναπληρώτρια Πρύτανη, Καθ. Ε. Ψυλλάκη και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Συμβουλίου Ιδρύματος Καθ. Ν. Καλογεράκη.
Η αντιπροσωπία αποτελούνταν από τους: Professor Zhao Yanlin, President, Professor Lu Shanyong, Dean of Graduate School, Professor Feng Qingge, Dean of the College of Environment, Mr. Yu Yunyu, Deputy Director of the Office of President, Mr. Li Jiajun, Deputy Director of International Exchange Department».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα web - 24/6/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/sinergasia-politechniou-kritis-panepistimiou-kinas-gia-idrisi-institoutou-sta-chania/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου