Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Το χάσμα της… πολιτικής

“Αγεφύρωτο” μοιάζει το χάσμα ανάμεσα σε πολλούς νέους και στην πολιτική, όσο συνεχίζονται οι πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα Ευρώπη.
Το δικό τους μήνυμα για έναν πιο δίκαιο κόσμο έστειλαν οι μαθητές που συμμετείχαν στο  φεστιβάλ το οποίο πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.
“Θέλουμε έναν κόσμο μέσα στον οποίο να χωράνε όλοι”, έλεγε ένα παιδί.
Τα δικά τους μηνύματα, όμως, στέλνουν κάθε χρόνο και οι νέοι - μαθητές, που συμμετέχουν στις εργασίες της Βουλής των Εφήβων.
Πόσες από τις αποφάσεις - θέσεις τους έχουν υλοποιηθει;
Βλέπεις τα παιδιά με τα τζιν και σκέφτεσαι τους μεγάλους με τις γραβάτες και τα κοστούμια, αυτούς που -ειδικά στις Βρυξέλλες- λαμβάνουν αποφάσεις για το μέλλον όλων μας, οι οποίοι πρέπει, κάποτε, να σκύψουν πραγματικά στον κόσμο των νέων: Να τους ακούσουν, να αφουγκραστούν τις ανησυχίες και αγωνίες τους και να καθορίσουν πολιτικές -περισσότερο κοινωνικές και λιγότερο οικονομικές- που θα μειώνουν τις ανισότητες και τη φτώχεια και θα οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον την ανθρωπότητα. Πολιτικές που θα βάζουν σε προτεραιότητα τον ανθρώπο, την Ευρώπη και τη νεολαία της συνολικά.  Πολιτικές που σε τελική ανάλυση θα μειώσουν το χάσμα των… γενεών στην πολιτική.
Ομως, ο καθορισμός του μέλλοντός μας δεν εξαρτάται μόνον από τις πολιτικές αποφάσεις. Το μέλλον  - σε ένα βαθμό - είμαστε εμείς οι ίδιοι, αν το καλοσκεφτούμε...
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 29/6/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/to-chasma-tis-politikis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου