Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Φόροι δίχως τέλος

Το καμπανάκι των… φόρων χτυπάει συνεχώς για την ελληνική κοινωνία. Ηδη, ξεκίνησαν τα εκκαθαριστικά της Εφορίας για τον φόρο εισοδήματος, ενώ σε λίγους μήνες θα “έρθει” ο Εν.Φ.Ι.Α. που από… προσωρινός γίνεται μόνιμος. Για τα δε προϊόντα και υπηρεσίες πληρώνουμε πλέον Φ.Π.Α. 24%, ενώ ισχύει πλέον και ο φόρος συνδρομητικής τηλεόρασης. Αποκορύφωμα, ίσως, οι φόροι και τα τέλη στα καύσιμα που ανεβάζουν την τιμή της βενζίνης στα ύψη.
Επίσης, απ’ ό,τι λένε ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, έχουν γονατίσει και αυτοί από την εξαντλητική φορολογία. Οσο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, δεν προλαβαίνουν… να πληρώνουν φόρους.
Με άλλα λόγια, οι φόροι έχουν γονατίσει το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας, η οποία πληρώνει -όσοι τουλάχιστον ακόμη μπορούν- χωρίς να βλέπει ανταπόδοση για τα χρήματα που δίνει στα κρατικά ταμεία: Τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας με τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές -παρά τις προσλήψεις που έχουν εξαγγελθεί- συνεχίζονται, τα προβλήματα στην εκπαίδευση παραμένουν, με τα κενά σε εκπαιδευτικούς να μην είναι λίγα και τις κτηριακές υποδομές στις πιο πολλές περιπτώσεις να χρειάζονται αναβάθμιση. Το κράτος πρόνοιας μοιάζει να έχει δώσει τη θέση του στο “κράτος εισπράκτορας”.
Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, μεγάλα τμήματα της κοινωνίας έχουν δικαιολογημένα θυμό για τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και        -σε μεγάλο βαθμό- επιβάλλονται από τους δανειστές της χώρας. Επιτέλους, πότε θα βγει η χώρα μας από αυτόν τον φαύλο κύκλο των οικονομικών μέτρων σκληρής λιτότητας και εξοντωτικής φορολογίας; Τα ελληνικά νοικοκυριά δεν αντέχουν άλλο…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 24/6/2016)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/fori-dichos-telos/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου