Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Η Ελλάδα της δημιουργίας

Γεννήθηκε στον Καναδά, αλλά κατάγεται από τα Σφακιά. Κάνει μια λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό αλλά δεν ξεχνά ποτέ τον τόπο του.
Ο λόγος για τον Στιβ Βρανάκης (Steve Vranakis), ο οποίος είναι διευθυντής στο Δημιουργικό Εργαστήριο της Google στην Ευρώπη.
Ο ίδιος έρχεται συχνά στην Ελλάδα για διακοπές, αλλά και για επιχειρηματικά σχέδια.
Για άλλη μια φορά θα έρθει τις επόμενες ημέρες στην Κρήτη για συνάντηση με εκπροσώπους των ακαδημαϊκών/ ερευνητικών ιδρυμάτων του νησιού.
Τη συνάντηση διοργανώνουν τo Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και η Περιφέρεια Κρήτης, την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014 στο Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας, στο Ηράκλειο από τις 9.30 π.μ. έως τη 1 μ.μ..
Στόχος της συνάντησης είναι η προώθηση της ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Κρήτης και των επιχειρήσεων και η ανταλλαγή απόψεων και υποβολή προτάσεων σε θέματα που σχετίζονται με την αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης.
Στη συνέχεια της συνάντησης, θα ακολουθήσει παρουσίαση του κ. Steve Vranakis και ανοικτή συζήτηση με το κοινό της Κρήτης και ιδιαίτερα τους νέους και όσους ενδιαφέρονται να συζητήσουν θέματα σχετικά με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΙΤΕ, από ώρα 1 μ.μ. - 3 μ.μ. την ίδια μέρα.
«Η Ελλάδα έχει ταλέντο, θέλει μόνο αυτοπεποίθηση»
δήλωσε ο ίδιος ο Στιβ Βρανάκης σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε προχθές στην εφημερίδα: “Εθνος της Κυριακής». Τον περασμένο Μάρτιο σε συνέντευξή του στις “Διαδρομές” των “Χανιώτικων νέων”, είχε υπογραμμίζει ότι «πρέπει οι νέοι άνθρωποι να σχεδιάσουν τι θέλουν να κάνουν και να “κτίσουν” τα όνειρά τους».
Ο Στιβ Βρανάκης υποστηρίζει ότι «αυτό που βλέπουμε ως φυγή επιστημόνων θα μπορούσε εύκολα να μετατραπεί σε ένα δίκτυο όπου οι Ελληνες σε όλον τον κόσμο θα βοηθούν τη χώρα τους στηρίζοντας τις βιομηχανίες και το ταλέντο ακόμα και αν εργάζονται στο εξωτερικό».
Ο ίδιος το αποδεικνύει εμπράκτως.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 15/7/2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/ellada-tis-dimiourgias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου