Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

"Κοινωνικό Φροντιστήριο" για τρίτη χρονιά στα Χανιά

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Τρίτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» με δωρεάν μαθήματα σε μαθητές άπορων οικογενειών. Οι εγγραφές στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» ξεκινούν σήμερα, Τρίτη.
Το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» πραγματοποιείται από τον Δήμο Χανίων σε συνεργασία με την Ενωση Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων και έχει ως σκοπό τη μαθησιακή υποστήριξη αδύναμων μαθητών, που αντιμετωπίζουν κοινωνικο - οικονομικά προβλήματα.
«Για τρίτη συνεχή χρονιά προχωρούμε στη λειτουργία του "Κοινωνικού Φροντιστηρίου", μιας κοινωνικής δράσης, που και κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς δώσαμε τη δυνατότητα σε δεκάδες μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποστηριχθούν μαθησιακά από φροντιστήρια της πόλης μας» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ Δήμου Χανίων και Ενωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων.
Ο κ. Σκουλάκης πρόσθεσε ότι με τον θεσμό του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» δίνεται ανάσα στις οικογένειες των μαθητών, «καθώς αφαιρείται μία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση».
Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Χανίων, από την πλευρά της η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων, Χρυσούλα Χατζηδάκη, ευχαρίστησε τόσο τον πρόεδρο της Ενωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, Γεώργιο Καμπουράκη, για τη συνεργασία όσο και την αντιπρόεδρο, κ. Βουράκη, για τον από κοινού σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος τα τρία τελευταία χρόνια.
Οπως επισημαίνει η κ. Χατζηδάκη πρόκειται για ένα πρόγραμμα πρωτοπόρο πανελλαδικά και με μεγάλη ωφέλεια για την τοπική κοινωνία, αφού η ανταπόκριση ήταν μεγάλη.
Η ίδια συμπληρώνει ότι «η εμπιστοσύνη στον Δήμο Χανίων και στον Σύλλογο για την αντικειμενικότητα και την αξιοκρατική επιλογή των ωφελουμένων μάς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τη λειτουργία του "Κοινωνικού Φροντιστηρίου"».
Ευχαριστίες απευθύνονται στις ακόλουθες φροντιστηριακές μονάδες:
1. Διάκριση: Σ. Γαρνέλης, Β. Ξέρας, Γ. Πετρακάκης
2. Διαλεκτική: Σ. Αλιγιζάκη
3. Διδακτήριο: Ν. Καλφάκης
4. Εξέλιξη: Ε. Ακρωτηριανάκη
5. Θεσμός: Γ. Δασκαλάκης, Γ. Θεοδωράκης, Μ. Μπουζουνιεράκης, Γ. Μαρκογιαννάκης, Κ. Νικηφοράκη
6. Κλασικόν: Σ. Δρακάκη
7. Μεθοδικό: Γ. Καρμπαδάκης, Γ. Σινάνης, Σ. Χατζημαρινάκης
8. Παλλάδιον: Ρ. Βουράκη
9. Πρόοδος: Γ. Καμπουράκης
10. Στόχος: Μ. Καλογεράκης».
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, Γεώργιος Καμπουράκης, και η αντιπρόεδρος, Ρούλα Βουράκη, σε δήλωσή τους τονίζουν ότι «τα μέλη της Ενωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε. Νομού Χανίων, έχοντας επίγνωση των δυσχερειών που επιφέρει η οικονομική κρίση στην κοινωνία και με σταθερό το αίτημα για περισσότερη παιδεία ως κριτήριο ποιότητας πολιτισμού, συμμετέχουμε με την απαραίτητη ηθικοπαιδαγωγική ευαισθησία για 3η συνεχόμενη χρονιά εθελοντικά στο θεσμό του "Κοινωνικού Φροντιστηρίου"».

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

* Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση ενδιαφερομένου.
* Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς ή άδεια παραμονής.
* Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
* Εκκαθαριστικό προηγούμενου έτους, αντίγραφο Ε1 δήλωσης του προηγούμενου έτους, ενώ απαιτούνται δικαιολογητικά και για τους δύο συζύγους εάν είναι διαζευγμένοι (το διαζύγιο) και εάν είναι σε διάσταση ένορκη βεβαίωση απ' το Ειρηνοδικείο.
* Γνωμάτευση από το δημόσιο φορέα - νοσοκομείο ή απόκομμα καταβολής όπου αναφέρεται το ποσοστό αναπηρίας.
* Φωτοτυπία κάρτας από τον ΟΑΕΔ για κάθε μέλος της οικογένειας που δεν εργάζεται.
Υποβολή αιτήσεων έως και την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014, κατά τις εργάσιμες ώρες. Τηλ. επικοινωνίας: 2821341696, 2821341691, 2821341689 στο Γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων (ισόγειο Δημοτικού Καταστήματος).
(Ελευθεροτυπία - 29/7/2014)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου