Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

"Αφαντος" παρά τις παγίδες ο κροκόδειλος στο Ρέθυμνο

“Αφαντος” παραμένει ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου, παρά τις παγίδες που έχουν στηθεί από τις 11 Ιουλίου στη λίμνη του φράγματος Ποταμών.
Ωστόσο, η “απουσία” του κροκόδειλου δεν φαίνεται να προβληματίζει τόσο τους επιστήμονες, αφού δεν έχει συμπληρωθεί ούτε μήνας από την ημέρα που στήθηκαν οι παγίδες.
Οταν συμπληρωθεί διάστημα πάνω από μήνα και αν μέχρι τότε δεν έχει πέσει στη… παγίδα το ερπετό, θα συζητηθούν αλλοι τρόποι με τους οποίους θεωρείται σίγουρο ότι θα πιαστεί ο κροκόδειλος.
Οπως μας λέει ο ερπετολόγος – ερευνητής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πέτρος Λυμπεράκης, την τελευταία φορά που έγινε συζήτηση για το θέμα αυτό, αποφασίστηκε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια να πιαστεί ο κροκόδειλος στις παγίδες και αν αυτό δεν επιτευχθεί σε διάστημα είκοσι ημερών θα δοκιμαστεί μια άλλη μέθοδος, πιθανώς με βάρκα και φακό τη νύχτα.
Ο κ. Λυμπεράκης για το γεγονός ότι μέχρι τώρα το ζώο παραμένει άφαντο, επεσήμανε ότι «και έναν απλό κυνηγό να ρωτήσεις θα σου πει ότι δεν βάζεις σήμερα την παγίδα και πιάνεται την άλλη ημέρα το πρωί το ζώο. Δεν είναι περίεργο το ότι δεν έχει πιαστεί ακόμα».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το γεγονός πως στη λίμνη συγκεντρώνεται κόσμος για να δει τον κροκόδειλο, δυσκολεύει την προσπάθεια να πιαστεί στις παγίδες που έχουν στηθεί.
Υπενθυμίζεται ότι έχουν τοποθετηθεί δύο μεγάλες παγίδες σε δύο διαφορετικά σημεία της λίμνης, που είναι καμουφλαρισμένες και περιέχουν δόλωμα, με την ελπίδα ότι ο κροκόδειλος θα καταλήξει σε αυτές.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 29/7/2014)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/afantos-o-krokodilos-sto-rethimno/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου