Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ομιλία Δημήτρη Νανόπουλου και πειράματα φυσικής στα Χανιά

Πειράματα φυσικής με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους θα γίνουν την Παρασκευή 1 Αυγούστου στις 10 το πρωί στο Νεώριο του Μόρο ενώ στις 9 το βράδυ θα μιλήσει ο διακεκριμένος καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος, ο οποίος είναι εθνικός εκπροσώπος της Ελλάδας στο CERN, με θέμα: «Ηχώ από την Αρχή του Σύμπαντος”.
Μάλιστα, η ομιλία του κ. Νανόπουλου οργανώνεται στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «New Frontiers in Physics» που πραγματοποιείται από τις 26 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι.
Με ανακοίνωσή τους ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων και o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Φυσικής (CERN) προσκαλούν το κοινό την Παρασκευή 1 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανιών στο Νεώριο Μόρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η π μιλία του καθηγητή Δημήτρη Νανόπουλου (CERN, Πανεπιστημίου Texas A&M) με θέμα: «Ηχώ από την Αρχή του Σύμπαντος”.
Η ομιλία αναμένεται να απαντήσε σε ερωτήματα όπως:
Πώς φτιάχτηκε το Σύμπαν; Πώς εξελίχθηκε; Ποιός ο ρόλος μας μέσα σε αυτό;
Θα προηγηθούν στις 10 το πρωί της Παρασκευής στο Νεώριο Μόρο πειράματα φυσικής από επιστήμονες του CERN, του Εθνικού και Καποδιστριακου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Link: http://www.haniotika-nea.gr/omilia-nanopoulou-ke-piramata-fisikis-sta-chania/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου