Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ετοιμασίες για κινητοποιήσεις ενάντια στην υδρόλυση των χημικών

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι ετοιμασίες για την πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στην εν πλω υδρόλυση των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.
Παγκρήτιο κάλεσμα για την 10ήμερη πανελλαδική κινητοποίηση και τον αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης της Σούδας στις 19-21 Ιουλίου, απευθύνει η
Ανοιχτή συνέλευση (8/7/2014) του Συντονιστικού Χανίων «ενάντια στα χημικά του πολέμου».
Οπως σημειώνει, «καλεί σε παλαϊκή πανελλαδική συστράτευση και κινητοποίηση που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 11 Ιουλίου και θα κορυφωθεί μια βδομάδα μετά, με τον τριήμερο αποκλεισμό της βάσης στη Σούδα στις 19-21 Ιουλίου 2014».
Συγκεκριμένα η συνέλευση καλεί «σε πανελλαδική εβδομάδα δράσης με κάθε τρόπο που οι τοπικές κοινωνίες θα κρίνουν κατάλληλο για να ασκηθούν όλες οι πιέσεις προς την συναινούσα με το πείραμα αυτό ελληνική κυβέρνηση και στις κυβερνήσεις των χωρών που συμμετέχουν (καταλήψεις λιμανιών και δημόσιων κτηρίων, ενημερώσεις, πορείες, ανάρτηση πανό και μοίρασμα φυλλαδίων σε διάφορες γλώσσες, κλπ)» και συνεχίζει:
«Κορύφωση αυτών των εκδηλώσεων θα είναι το τριήμερο 19-20-21 Ιουλίου (Σάββατο – Δευτέρα) με καταρχήν τριήμερο αποκλεισμό της νατιϊκής βάσης στη Σούδα. Η συνέχιση ή μη του αποκλεισμού θα αποφασιστεί εκ νέου με ανοιχτή γενική συνέλευση όλων των συμμετεχόντων».
Η ιστοσελίδα του Συντονιστικού Χανίων ενάντια στα χημικά του πολέμου είναι:
http://destruction-of-chemical-weapons.blogspot.gr
Η ΓΑΥΔΟΣ
Στο μεταξύ, η αντιδήμαρχος Γαύδου, Ευαγγελία (Γκέλυ) Καλλίνικου, έστειλε προς την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας έγγραφο με το οποίο ζητά «ενημέρωση απαραίτητων ενεργειών σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη διαδικασία της υδρόλυσης». Συγκεριμένα αναφέρει:
«Από δελτίο τύπου του Πενταγώνου ενημερωθήκαμε ότι το αμερικάνικο πλοίο Cape Ray ξεκίνησε τη διαδικασία της υδρόλυσης λίγο έξω από τις ακτές μας σε διεθνή χωρικά ύδατα της Μεσογείου. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε:
1) Εάν έχει δοθεί από την Ελληνική κυβέρνηση σχέδιο αντιμετώπισης ατυχήματος κατά τη διαδικασία της υδρόλυσης, όντας γνωστό ότι από τις πρώτες περιοχές που θα πληγούν είναι η Ελλάδα.
2) Παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε σε τι ενέργειες πρέπει να προβεί ο Δήμος μας στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας, σε περίπτωση ατυχήματος της ως άνω διαδικασίας, τη στιγμή που τίθεται σε κίνδυνο οι ζωές των πολιτών και του περιβάλλοντος».
Link: http://www.haniotika-nea.gr/etimasies-gia-tis-kinitopiisis-enantia-sta-chimika/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου