Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Στην αναμονή για το Euronews

Ηρθε το 2013 αλλά όχι και το Euronews στους τηλεοπτικούς δέκτες. Το ευρωπαικό ενημερωτικό κανάλι παραμένει με απόφαση της ΕΡΤ εκτός επίγειας αναμετάδοσης από τις 18 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία έκανε πρεμιέρα στην ελληνική γλώσσα. Αντίθετα, η Κύπρος αναμεταδίδει κανονικά το Euronews.
Τότε, η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι "διακόπτει προσωρινά την επίγεια ψηφιακή μετάδοση του σήματος του πολύγλωσσου τηλεοπτικού σταθμού Euronews, καθώς μέχρι σήμερα η διοίκηση της ΕΡΤ δεν έχει λάβει απάντηση στις ενστάσεις που διατύπωσε αναφορικά με την έλλειψη εγγράφου συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιριών για την συνεργασία τους στο εγχείρημα μετάδοσης του προγράμματος του Euronews στην ελληνική γλώσσα δίχως βλαπτικές συνέπειες για την ΕΡΤ, το ελληνικό δημόσιο και την εθνική νομοθεσία που ρυθμίζει τους κανόνες της εγχώριας ραδιοτηλεοπτικής αγοράς".
Εως σήμερα δεν έχει ξαναρχίσει η αναμετάδοση. Ας ελπίσουμε, όμως, να μην επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά το… "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού". Ολοι οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα στη λήψη του καναλιού. Ας το καταλάβουν στην ΕΡΤ και στην κυβέρνηση. Αλλωστε, η ΕΡΤ είναι ιδρυτικό μέλος του καναλιού, του οποίου έκοψε την αναμετάδοση με αποτέλεσμα να έχουν πρόσβαση μόνον οι συνδρομητές της NOVA.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 4/1/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου