Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Ενδιαφέρον Αράβων επιχειρηματιών για τα κρητικά προϊόντα

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα ποιοτικά πιστοποιημένα κρητικά προϊόντα έδειξαν οι Αραβες επιχειρηματίες στις συναντήσεις που είχαν χθες με παραγωγούς και επιχειρηματίες στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί σήμερα, στις 11 π.μ., στο Επιμελητήριο Χανίων.
Οπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κρήτης, οι εκπρόσωποι των αραβικών εταιρειών από τον Λίβανο, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την ποιότητα, την εμφάνιση και το marketing που ακολουθείται για την εξαγωγική διαδικασία.
Προχθές το βράδυ είχαν συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη. Χθες, είχαν νέες επαφές με την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μανώλη Αλιφιεράκη. Ακολούθησαν οι συναντήσεις στο Επιμελητήριο με παραγωγούς και Κρητικούς επιχειρηματίες που παρουσίασαν τα προϊόντα τους.
«Η Περιφέρεια Κρήτης, με στοχευμένες δράσεις και σε συνεργασία με τους τοπικούς Φορείς, 'ανοίγει δρόμους' στην προώθηση φημισμένων κρητικών προϊόντων, αλλά και του τουρισμού. Μετά τη Ρωσία, την Ουκρανία, τον Καναδά και χώρες της Ευρώπης, η Περιφέρεια 'ανοίγει γέφυρα' συνεργασίας στην προώθηση κρητικών προϊόντων με τις αραβικές χώρες», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου επεσήμανε ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης για τον πρωτογενή τομέα την τελευταία διετία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με θετικά αποτελέσματα.
«Ο στόχος μας είναι ένας, η προώθηση των πιστοποιημένων ποιοτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Εχουμε κοντά μας δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων που δραστηριοποιούνται στις αραβικές χώρες, όπου πραγματοποιούν πωλήσεις σε εκατοντάδες μεγάλα σούπερ μάρκετ με τζίρο που υπερβαίνει το 1 δισ. δολάρια. Είμαι αισιόδοξη ότι από τις σημερινές και τις αυριανές συναντήσεις σε Ηράκλειο και Χανιά θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για τις εξαγωγές του νησιού», δήλωσε χαρακτηριστικά η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου. Από την πλευρά τους ο εκπρόσωπος της εταιρείας διανομής τροφίμων 'Sultan Center' με έδρα το Κουβέιτ, κ. Ibrahim Issa, αλλά και ο εκπρόσωπος της εταιρείας 'Widriss' με έδρα τον Λίβανο, που δραστηριοποιείται στον τομέα των υπεραγορών κ. Wafic Idriss, εμφανίστηκαν εντυπωσιασμένοι από την ποιότητα των πιστοποιημένων κρητικών προϊόντων, τονίζοντας ότι είναι αισιόδοξοι και ότι θα υπάρξουν συμφωνίες για εξαγωγές στις αραβικές χώρες.
«Τώρα ήρθαμε για μια πρώτη γεύση, μια καλή γνωριμία με τους Κρητικούς και τα προϊόντα τους και στην επόμενη φάση θα κλείσουμε συμφωνίες», είπαν χαρακτηριστικά οι δύο Αραβες επιχειρηματίες.
Την εκτίμηση, αλλά και την ευχή του, ότι τα ποιοτικά προϊόντα του νησιού θα κατακτήσουν τις αγορές της Μέσης Ανατολής καθώς ήδη υπάρχουν πολύ θετικά αποτελέσματα στις εξαγωγές της Κρήτης στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο, εξέφρασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, «την αισιοδοξία τους επίσης για θετική πορεία των κρητικών προϊόντων στις αραβικές χώρες και Εμιράτα εξέφρασαν οι συμμετέχοντες Κρητικοί παραγωγοί - επιχειρηματίες που ήδη εξάγουν με επιτυχία προϊόντα τους στο εξωτερικό».
Γ. ΛΥΒ.
Σχετικά Link: 
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=336430
http://www.haniotika-nea.gr/114346-megalo-endiaferon-gia-ta-kritika-proionta/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου