Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Νέο album από την Ευτυχία Μητρίτσα


Με πολύ θετικές κριτικές κυκλοφόρησε το πρώτο single: «Το τέλος του πόνου» από το νέο album της Ευτυχίας Μητρίτσα με τίτλο «Σωσίβιο».
Οι στίχοι και η ερμηνεία είναι της Ευτυχίας Μητρίτσα και η μουσική του Κώστα Μπουντούρη.
Το τραγούδι αυτό σηματοδοτεί τη συνεργασία της Ευτυχίας με τον Κώστα Μπουντούρη, έναν αξιόλογο νέο δημιουργό, ο οποίος υπογράφει όλες τις μουσικές της καινούργιας τους δουλειάς.
Μετά από τέσσερα χρόνια στο Manchester, όπου σπούδασε σύνθεση και μουσική παραγωγή, ο Κώστας Μπουντούρης επιστρέφει στην Ελλάδα με πολλές μουσικές και τραγούδια στις αποσκευές του και συναντά την Ευτυχία, που μόλις έχει εκδώσει το πρώτο της album, “Μυστικός Προορισμός” (2010), με την ίδια  ως τραγουδοποιό και ερμηνεύτρια. Η χημεία που δημιουργείται ανάμεσά τους εκδηλώνεται άμεσα και αποφασίζουν πολύ σύντομα να δουλέψουν μαζί πάνω στο υλικό του Κώστα, με αφετηρία ένα ντουέτο που ερμηνεύουν, πρώτη φορά μαζί, σε μια συναυλία στην Αστυπάλαια. Μνήμες, βιώματα, κοινές μουσικές αναφορές ξεπηδούν και γίνονται η μαγιά ενός καινούριου μουσικού υλικού, που εξελίσσεται στο “Σωσίβιο” των δύο. Σε μια κοινωνία που αλλάζει ραγδαία, με τους νέους  που βλέπουν τα όνειρά τους να αναβάλλονται, που αγωνίζονται για την επιβίωση, την αυτάρκεια και την δημιουργική τους ενηλικίωση, το “Σωσίβιο” γίνεται καθρέφτης και σανίδα σωτηρίας για τους δυο καλλιτέχνες.
Το “Τέλος του πόνου” είναι το πρώτο τραγούδι που δημιουργούν μαζί - ένα τραγούδι για τη χαρά της ζωής, για κάθε νέα αρχή, μια αντίστροφη μέτρηση που δημιουργεί καινούριες αφετηρίες, αφού όλα μπορούν να ξαναγεννηθούν αν το θέλουμε. Το album αναμένεται μέσα στον Απρίλιο, ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσει και ένα δεύτερο single πριν την τελική έκδοση του δίσκου. Όλες οι μουσικές είναι του Κώστα Μπουντούρη. Στιχουργικά, εκτός από την Ευτυχία Μητρίτσα, εγκαινιάζονται τρεις νέες συνεργασίες - με τον Οδυσσέα Ιωάννου, τον Πόλυ Κυριάκου και το Λάμπρο Μπαλό.
Παίζουν οι μουσικοί: 
Κώστας Μπουντούρης: ακoυστική κιθάρα
Κώστας Κιλάζογλου: ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο
Νίκος Χριστόπουλος: τύμπανα, cajon
Γιώργος Ανδρέου: πλήκτρα, πιάνο, μίξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου