Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Σπέρνουν ανέμους...

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Το 2013 δεν έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς για τους εργαζόμενους. Το εορταστικό κλίμα έρχονται αυτές τις ημέρες να αντικαταστήσουν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ αλλά και τα κοινόχρηστα για τους ενοίκους πολυκατοικιών που "καίνε" πετρέλαιο για να ζεσταθούν.
Το μέλλον κατά ορισμένους πολιτικούς μπορεί να είναι ευοίωνο. Πώς, όμως, μπορούν να πουν το ίδιο και οι πολίτες οι οποίοι όχι μόνον πλήττονται από τα μέτρα που μέχρι τώρα εφαρμόζονται, αλλά μαθαίνουν από διαρροές σε ΜΜΕ ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, έρχεται να τους… αποτελειώσει την τσέπη και τα όνειρα.
Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ψηφιστεί από τη Βουλή, περίπου τρία εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν για τα εισοδήματα του έτους του 2013 φόρους υψηλότερους έως και 689%, εξαιτίας της κατάργησης των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων για τα προστατευόμενα παιδιά και την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας. Επίσης, χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποχρεωθούν να καταβάλουν φόρους αυξημένους έως και 2.500%, εξαιτίας της επιβολής φόρου 26% στα εισοδήματά τους από το πρώτο ευρώ.
Την ίδια ώρα έρχονται συχνά στο φως υποθέσεις με παρατυπίες και οικονομικά σκάνδαλα πολιτικών προσώπων που προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη οργή σε τμήματα της κοινωνίας τα οποία δεν έχουν να πληρώνουν τα… σπασμένα αλλωνών.
Η κοινωνία, όμως, έχει πλέον ξεπεράσει τα όριά της. Εχει πτωχεύσει χωρίς δική της ευθύνη.
Οσοι μας ζητούν να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι, σπέρνουν επικίνδυνους ανέμους…
(Χανιώτικα νέα – 5/1/2013)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/113825-entos-ektos-kai-epi-tauta/
Σχετικά link με δημοσιεύματα για το νέο φορολογικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου