Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Κολυμπάρι: Οι κάτοικοι... μετακόμισαν το ιατρείο

Το 'παν και το ΄καναν. Με πρωτοβουλία και αποκλειστικές ενέργειες των κατοίκων του Κολυμπαρίου, το Περιφερειακό Ιατρείο το οποίο στεγαζόταν σε ακατάλληλο -κατά τους γιατρούς- κτήριο για το οποίο το κράτος πλήρωνε ενοίκιο, μεταστεγάστηκε και λειτουργεί στο κτήριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού!
Η κίνηση αυτή δεν… άρεσε στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου η οποία είχε ζητήσει την εκκένωση της κατάληψης του πρώην Αστυνομικού Σταθμού. Ομως, οι κάτοικοι δε πτοήθηκαν. Αντίθετα, πείσμωσαν περισσότερο, πήγαν στο χώρο που μέχρι πρότεινος λειτουργούσε το ιατρείο, πήραν τον εξοπλισμό και τον μετέφεραν στο κτήριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού που, τουλάχιστον επί έξι χρόνια, παρέμενε αναξιοποίητο.
Τώρα, όπως μας λέει το μέλος της Επιτροπής των κατοίκων, Κατερίνα Χριστοδουλάκη, ζητούν από την πολιτεία να νομιμοποιηθεί και τυπικά η παραχώρηση του νέου χώρου για τη λειτουργία του ιατρείου.
Αλλωστε, το Νοσοκομείο Χανίων όχι μόνον δεν έχει αντίρρηση αλλά, επιπλέον, στελέχη του, είχαν ζητήσει, επίσης, τη μεταστέγαση, κρίνοντας ότι το πρώην κτήριο ήταν ακατάλληλο για ιατρείο ενώ αυτό του πρώην Αστυνομικού Σταθμού είναι κατάλληλο.
Χθες, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Αρχοντάκης μας είπε χαρακτηριστικά: "Το κτήριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού ήταν αναξιοποίητο ενώ είναι κατάλληλο για το Ιατρείο. Εγώ είχα δώσει χαρτί καταλληλότητας του συγκεκριμένου κτηρίου και ακαταλληλότητας του παλιού. Τους δώσαμε έπιπλα από το Νοσοκομείο και τους βάλαμε πετρέλαιο για να λειτουργήσουν τα καλοριφέρ».
Πρόσφατα, οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής είχαν στείλει υπόμνημα  στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ βουλευτές των Χανίων έχουν θέσει το θέμα στη Βουλή και στο υπουργείο Υγείας υποστηρίζοντας τους κατοίκους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Ελευθεροτυπία - 11/1/2013)
Link: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=334794

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου