Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Για το Euronews

Εκτός επίγειας αναμετάδοσης παραμένει το Euronews από τις 18 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία έκανε πρεμιέρα στην ελληνική γλώσσα. Τότε, η ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι "διακόπτει προσωρινά την επίγεια ψηφιακή μετάδοση του σήματος του πολύγλωσσου τηλεοπτικού σταθμού Euronews, καθώς μέχρι σήμερα η διοίκηση της ΕΡΤ δεν έχει λάβει απάντηση στις ενστάσεις που διατύπωσε αναφορικά με την έλλειψη εγγράφου συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιριών για την συνεργασία τους στο εγχείρημα μετάδοσης του προγράμματος του Euronews στην ελληνική γλώσσα δίχως βλαπτικές συνέπειες για την ΕΡΤ, το ελληνικό δημόσιο και την εθνική νομοθεσία που ρυθμίζει τους κανόνες της εγχώριας ραδιοτηλεοπτικής αγοράς".
Εως σήμερα δεν έχει ξαναρχίσει η αναμετάδοση. Ομως, όλοι οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα στη λήψη του καναλιού. Ας το καταλάβουν στην ΕΡΤ και στην κυβέρνηση. Και ας πράξουν τα δέοντα.

1 σχόλιο:

  1. Διαπίστωσα κι εγώ την διακοπή του ψηφιακού Euronews κάνοντας zapping προχθές (βρίσκομαι στο Ρέθυμνο), και ψάχνοντας στο google να βρω τι συμβαίνει βρέθηκα σε αυτό το blog

    Ήθελα να σας συγχαρώ για τις αναρτήσεις σας σχετικά με την ψηφιακή. Είναι πραγματικά απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από κανέναν για το τι συμβαίνει στη Κρήτη με το θέμα αυτό, πηγαίνουμε από αναβολή σε αναβολή. Και καλά η Digea, εδώ υποτίθεται ότι πληρώνουμε την ΕΡΤ, αλλά η πρόσβασή μας στα ψηφιακά κανάλια της φαίνεται χρονικά ακόμη πολύ μακρινή. Τι να πεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή