Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Τέλος τα βραχέα για τη "Φωνή της Ελλάδας";

Την παύση των εκπομπών της "Φωνής της Ελλάδας" στα βραχέα κύματα και τη μετάδοσή τους μόνο από το διαδίκτυο φαίνεται πως προγραμματίζει η ΕΡΤ. Ωστόσο, θα είναι κατά τη γνώμη μας μια λανθασμένη κίνηση καθώς τα βραχέα όχι μόνο είναι ταυτισμένα με τα διεθνή ραδιοφωνικά προγράμματα της Ελλάδας και κάθε χώρας αλλά επιπλέον επιτρέπουν τη λήψη του σταθμού ακόμα και σε περιοχές ή σημεία στα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Επιπλέον, αρκετοί Ελληνες ναυτικοί άκουγαν το σταθμό μέσα από δέκτη βραχέων.
Μάλιστα, παλαιότερα η "Φωνή της Ελλάδας" διέθετε αρκετούς πομπούς βραχέων και το πρόγραμμά της μεταδίδοταν κάποιες ώρες του 24ωρου σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης με ειδικές εκπομπές.
Οι συχνότητες ήταν χαρακτηριστικά 7.475, 9.420 και 15.630 Χιλιόκυκλοι προς Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, 11.645 προς Αφρική, 15.650 προς Μέση Ανατολή, Ινδικό Ωκεανό και Αυστραλία, 15.630 και 9420 KHz προς Βορειοδυτική Αφρική.
Τώρα, το πρόγραμμα μεταδίδεται συνεχώς στο διαδίκτυο και ορισμένες ώρες στις συχνότητες: 9420 KHZ για Ευρώπη & Β. Αμερική, 11645 KHZ για Κεντρική & Νότια Αφρική, 9935 KHZ για Ευρώπη και Κεντρική Αμερική. Αν σιγήσουν και αυτοί οι πομποί θα χαθεί η ελληνική φωνή στα βραχέα τη στιγμή που οι περισσότερες χώρες του κόσμου, πέρα από το διαδίκτυο και παρά την τεχνολογική εξέλιξη διατηρούν τους πομπούς και τους σταθμούς τους στα βραχέα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στον ιστότοπο digitaltvinfo, "σε περιβάλλον IP λειτουργίας περνάει σταδιακά η ΕΡΤ και η πρώτη κίνησή της είναι να περάσει τη ραδιοφωνική εκπομπή και διανομή της ERT Word και της Φωνής της Ελλάδας στο διαδίκτυο. Η μετάδοση του ραδιοφωνικού σταθμού Voice of Greece παύει από τα Βραχέα και θα μεταδίδονται μόνο μέσω διαδικτύου με στόχο να φθάσει η «φωνή» τους σε όλους τους ομογενείς. Όπως δηλώθηκε πάντως στην παρουσίαση της ΕΡΤ, υπάρχει στόχος να αναπτυχθούν κι άλλα θεματικά ιντερνετικά προγράμματα, μιας και η δημόσια ραδιοτηλεόραση διαθέτει πλούσιο περιεχόμενο".
Ας ελπίσουμε να αναθεωρηθεί αυτή η απόφαση των αρμοδίων της ΕΡΤ.
ΠΗΓΗ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: https://digitaltvinfo.gr/news/media-news/item/29219-telos-ta-vraxea
(Αναδημοσίευση από acroatis.blogspot.com)
Link: http://acroatis.blogspot.com/2019/12/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου