Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Μια από τα ίδια

Οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών στα Χανιά, τουλάχιστον έως χθες, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ακραίες. Μάλλον, είναι φυσιολογικές για την εποχή.
Αυτό, όμως, που δεν είναι τόσο… φυσιολογικό είναι οι κατολισθήσεις που για μια ακόμη φορά σημειώνονται στο οδικό δίκτυο. Οχι μόνο στους επαρχιακούς δρόμους αλλά και στον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.), τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Αν δεν είχαν προηγηθεί οι καταστροφές του Φεβρουαρίου του 2019 ίσως να θεωρούσαμε ότι βρήκαν απροετοίμαστες τις τοπικές αρχές, τους Δήμους αλλά κυρίως την Περιφέρεια οι καιρικές συνθήκες. Από τα φαινόμενα φαίνεται πως, μάλλον δεν έγιναν ουσιαστικοί έλεγχοι και παρεμβάσεις για να θωρακιστεί ο Β.Ο.Α.Κ., έστω από κατολισθήσεις. Μόλις χθες σημειώθηκε μια ακόμα κατολίσθηση στο δρόμο από Κολυμπάρι προς Νοπήγεια.
Μια από τα ίδια, λοιπόν…
Δεν είναι όμως μόνον αυτό. Σε σημεία που είχαν σημειωθεί κατολισθήσεις τον περασμένο Φεβρουάριο, όπως στο ύψος των Καλυβών αλλά και στον δρόμο προς Μεσκλά, κάποια έργα αποκατάστασης παρέμειναν ανολοκλήρωτα.
Και μπορεί η μανία της φύσης να είναι ενίοτε πιο ισχυρή από την ανθρώπινη παρέμβαση αλλά το να παρουσιάζονται προβλήματα με την πρώτη έντονη κακοκαιρία φανερώνει πως οι αρμόδιες Αρχές παραμένουν απροετοίμαστες. Χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό για αυτές τις περιπτώσεις…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 31/12/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/mia-apo-ta-idia-3/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου