Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Χωρίς κλιμακοφόρο η Πυροσβεστική στα Χανιά

Χωρίς γερανοφόρο ή κλιμακοφόρο όχημα παραμένει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Χανιά εδώ και έξι τουλάχιστον χρόνια.
Eτσι, αν χρειαστεί να επέμβει για κατάσβεση φωτιάς σε όροφο κτηρίου και κριθεί αναγκαία η επέμβαση κλιμακοφόρου, ζητείται η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, η οποία διαθέτει τέτοιο όχημα. Αυτό είχε συμβεί όταν είχε εκδηλωθεί η πυρκαγιά στους Ιταλικούς στρατώνες (Πολεμικό Μουσείο) στην οδό Τζανακάκη, όπως είχαν γράψει και τότε τα “Χανιώτικα νέα”.
Πρόσφατα, επίσης, κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σε καφέ-μπαρ στο κέντρο των Χανίων, σύμφωνα με πληροφορίες είχε ειδοποιηθεί και ήταν σε ετοιμότητα το κλιμακοφόρο όχημα του Ρεθύμνου.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων διέθετε παλαιότερα κλιμακοφόρο όχημα το οποίο όμως υπέστη βλάβη.
Τότε, το κλιμακοφόρο των Χανίων εστάλη στην Αθήνα αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Πυροσβεστικό Σώμα είχε κριθεί ασύμφορη η επίσκευή του.
Ωστόσο, έως και σήμερα η Πυροσβεστική Χανίων δεν έχει εφοδιαστεί με νέο όχημα που θα διευκόλυνε το έργο της, με τους πυροσβέστες να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποτρέπουν τα χειρότερα σε δύσκολες περιπτώσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για την έλλειψη οχήματος έχει ενημερωθεί το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.
Σημειωτέον ότι οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης διαθέτουν κλιμακοφόρο όχημα.
Στο μεταξύ, στις 26 Σεπτεμβρίου 2019, όπως είχε ανακοινώσει η Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης είχε υπογράψει την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κρήτη 2014-2020” με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, πυροσβεστικού εξοπλισμού ύψους 1,5 εκ. ευρώ, στον οποίο περιλαμβάνεται ανυψωτικό μηχάνημα (ειδικό βραχιονοφόρο πυροσβεστικό όχημα ωφέλιμου ύψους 20 μ.).
Ωστόσο, μέχρι τώρα, για τον εξοπλισμό της Πυροσβεστικής Χανίων, στην πράξη νεότερον ουδέν…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 18/12/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/choris-klimakoforo-i-pyrosvestiki-sta-chania/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου