Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη “Ρεγγίνα”

Κυκλοφοριακό πρόβλημα και εκνευρισμός οδηγών προκαλείται συχνά τις πρωινές ώρες στην περιοχή της Ρεγγίνας καθώς η μεταφορά εκεί των τουριστικών λεωφορείων, χωρίς να έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλες υποδομές, δεν έλυσε αλλά απλώς μετέφερε το πρόβλημα από την πλατεία Αγοράς.
Χθες το πρωί, ο δρόμος στη Ρεγγίνα, απέναντι από το ξενοδοχείο: “Κρήτη”, ήταν σε καποιά στιγμή σχεδόν… άδειος με σταθμευμένα μόνο δύο τουριστικά λεωφορεία, όταν σε λίγα λεπτά έφτασαν δύο ακόμη λεωφορεία αλλά χωρούσε μόνο το ένα.
Το ένα, το οποίο χώρεσε ήταν του ΚΤΕΛ το οποίο στάθμευσε προσωρινά και το άλλο που ήρθε λίγο αργότερα ήταν ένα τουριστικό το οποίο μετέφερε μαθητές πενταήμερης εκδρομής. Αυτό το λεωφορείο στάθμευσε σε διπλή σειρά δίπλα από αυτοκίνητα που είχαν παρκάρει στις θέσεις οι οποίες είχαν απομείνει για τα λεωφορεία.
Οπως μας έλεγαν οδηγοί λεωφορείων, οι σταθμεύσεις σε διπλή σειρά είναι καθημερινό φαινόμενο, καθώς οι θέσεις επί του δρόμου δεν επαρκούν για τα τουριστικά λεωφορεία, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο, με οδηγούς ΙΧ να διαμαρτύρονται και να μη λείπουν οι εντάσεις.
Επίσης, οδηγοί λεωφορείων μας έλεγαν ότι οι θέσεις μέσα στο πάρκινγκ της Ρεγγίνας, για τις οποίες είχαν πάρει υποσχέσεις από τη δημοτική αρχή, δεν έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα ενώ είναι πάντα “πιασμένες” από αυτοκίνητα.
Στο πρώτο από τα σταθμευμένα λεωφορεία, συναντήσαμε τον πρώην πρόεδρο του τοπικού σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων, Γιάννη Σταθινάκη, ο οποίος εξήγησε ότι «είναι πολλά τα λεωφορεία ενώ τα πάρκινγκ είναι μόνο τέσσερα – πέντε. Στον χώρο της Ρεγγίνας που μας είπαν να μπαίνουμε, μπαίνουν ΙΧ, δεν το έχουν διευθετήσει ακόμα».
Ο κ. Σταθινάκης σχολίασε ότι «εν τω μεταξύ τώρα έχουν έρθει τα σχολεία και θα κινηθεί η αγορά, αλλά μάλλον δεν το θέλουν ούτε ο Σύλλογος Καταστηματαρχών, ούτε ο κύριος Δήμαρχος, να γίνεται τζίρος στις εποχές που ζούμε».
Οσο για τα κρουαζιερόπλοια το καλοκαίρι σημείωσε ότι οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, θα πρέπει «να περπατάνε 500 – 600 μέτρα να πάνε στο λιμάνι και να γυρίζουν πίσω».
Ο κ. Σταθινάκης σημείωσε ακόμη ότι ο χώρος που τώρα έχει παραχωρηθεί, δεν φτάνει για τα τουριστικά λεωφορεία.
«Κάποια είναι σε διπλή σειρά και τσακωνόμαστε με τον κόσμο γιατί ο άλλος, που πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, θέλει να περάσει.
Αν θέλει ας κάνει (ο Δήμος) τη Ρεγγίνα πάρκινγκ ή να βρούνε κάποιον άλλον τρόπο.
Δυστυχώς με τον τρόπο που το έχουν κάνει τώρα, είμαστε τελειωμένοι. Αν θέλουν να διευθετήσουν το θέμα πριν την έναρξη της νέας σέζον. Εχουμε άχρηστους δρόμους, έχουμε μη πάρκινγκ».
Ο ίδιος ανέφερε ότι τα τουριστικά λεωφορεία παλαιότερα άφηναν τον κόσμο Αγορά και στάθμευαν στη Χρυσή Ακτή αλλά και εκεί «το πάρκινγκ το κάνανε για ΙΧ. Με λίγα λόγια, το τουριστικό κομμάτι που λέγεται λεωφορείο δεν το θέλουνε στον Νομό Χανίων».
Καταλήγοντας αναφέρθηκε και στη στάση των ιδιοκτητών των λεωφορείων, υπογράμμισε ότι όλα τα βάρη πέφτουν στους οδηγούς οι οποίοι κινδυνεύουν (σε περίπτωση παράτυπης στάθμευσης) με αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων και τόνισε:
«Μεροκαματιάρηδες είμαστε. Ας το λύσουνε το θέμα. Τους παρακαλώ πάρα πολύ μη φτάσουμε στα άκρα».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 13/12/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/kykloforiako-komfoyzio-sti-reggina/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου