Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Χανιώτες δοκιμάζουν την τύχη τους

Αυξάνεται καθημερινά η κίνηση στα πρακτορεία ΟΠΑΠ καθώς οι Χανιώτες δοκιμάζουν περισσότερο την… τύχη τους εν όψει των εορτών.
Ωστόσο, η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί με την κυκλοφορία του πρωτοχρονιάτικου λαχείου ενώ ήδη έχει κυκλοφορήσει το Χριστουγεννιάτικο λαικό λαχείο το οποίο αγοράζει ο κόσμος.
Αυτές τις μέρες παρατηρείται επίσης αυξημένη κίνηση και για τα άλλα παιγνίδια, όπως το Τζόκερ.
Ωστόσο, οι πολίτες παίζουν λιγότερα χρήματα σε σύγκριση με το παρελθόν.

Πάντα τις γιορτές περισσότερη κίνηση

Οπως μας λέει η Αντωνία Τζοτζολάκη από το πρακτορείο της οδού Τζανακάκη, «τις γιορτές είναι πάντα λίγο περισσότερη η κίνηση από ότι τον υπόλοιπο καιρό».
Η κα Τζοτζολάκη σημειώνει ότι ο κόσμος «προτιμά τα λαχεία, κυρίως τα κρατικά και όλα τα υπόλοιπα παιγνίδια, τα άμεσα».
Η ίδια από προηγούμενα Χριστούγεννα θυμάται τη χρονιά που είχαν πρωτοβγεί τα ξυστά.
Ηταν πάλι περίοδος Χριστουγέννων.
Τότε, όπως μας λέει, έπαιζε ο κόσμος μαζικά ξυστό, είχε σχηματίσει ουρά μέχρι τον δρόμο και, εκείνη τη χρονιά, αυτό ήταν εις βάρος του κρατικού λαχείου.
Εκείνη τη χρονιά, θυμάται η κα Τζοτζολάκη, έμειναν απούλητα λαχεία αξίας περίπου 1.000.000 δραχμών και «κάποια γνωστή η οποία έπαιρνε γενικά πολλά λαχεία, για να μας βοηθήσει, πήρε πολλά κρατικά λαχεία. Και έτυχε με τα λαχεία που πήρε να κερδίσει όλα της τα λεφτά και κάτι παραπάνω και εμείς βγάλαμε ίσα – ίσα τη ζημιά από τα υπόλοιπα. Και δεν χάσαμε».

Παλαιότερα έπαιζαν περισσότερα χρήματα

Ο Κώστας Αλιφιεράκης από το πρακτορείο στην πλατεία Κολοκοτρώνη, σημειώνει ότι «η κίνηση πάντα ανεβαίνει λόγω των εορτών. Προς το παρόν, ακόμη είναι χαμηλά».
Ο κ. Αλιφιεράκης μας λέει ότι αναμένεται «να έρθουν και τα λαχεία τα πρωτοχρονιάτικα – ο κόσμος δοκιμάζει πάντα την τύχη του εκεί. Και θα δούμε πως θα πάει και το Τζόκερ. Η κίνηση όσο περνάει ο καιρός θα ανεβαίνει».
Η διαφορά, ωστόσο, με το παρελθόν, είναι, όπως αναφέρει ο ίδιος, ότι οι πολίτες παλαιότερα «έπαιζαν πολύ περισσότερα χρήματα. Τα λαχεία τα πρωτοχρονιάτικα έφευγαν με μεγαλύτερη ταχύτητα. Ζητούσαν ακόμα και μετά… την κλήρωση. Και αγόραζαν και πολλές πεντάδες. Τώρα, μετρημένα. Πιο λίγα. Και με πολύ λιγότερα χρήματα. Παλιά όταν είχε μεγάλο τζακ ποτ το Τζόκερ μπορούσε να παίξει κάποιος και… 1.000 ευρώ, 300 ευρώ. Τώρα, το πολύ ένα δεκάευρω».

Ο κόσμος παίζει συγκρατημένα

Ο Νικόλαος Βαλάκης από το πρακτορείο στην πλατεία Αγοράς σημειώνει ότι «η κίνηση έχει αυξηθεί και αναμένεται τώρα που ξεκινά το εορταστικό ωράριο να αυξηθεί περισσότερο. Ο κόσμος παίζει και λαχεία και σκρατς και ΚΙΝΟ. Αυτά είναι παιχνίδια που κινούνται».
Ηδη ο κόσμος αγοράζει το Χριστουγεννιάτικο λαικό λαχείο ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει το Πρωτοχρονιάτικο.
Πάντως, όπως μας λέει και ο κ. Βαλάκης ο κόσμος πλέον «παίζει συγκρατημένα».

Προτίμηση σε λαχεία – τζόκερ

Ο Λεωνίδας Σκορδύλης από το πρακτορείο στην περιοχή της Ευαγγελίστριας της Χαλέπας μας λέει ότι την περίοδο των εορτών περισσότερος κόσμος δοκιμάζει την τύχη του.
Ηδη, έχει αυξηθεί η κίνηση με τον κόσμο να αγοράζει κατά κύριο λόγο λαχείο και να παίζει Τζόκερ.
Ηδη, επίσης, κινείται το Χριστουγεννιάτικο λαικό λαχείο ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει και το Κρατικό.
Ο ίδιος θυμάται την πρώτη χρονιά λειτουργίας του πρακτορείου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, όταν ένας παίκτης έπαιξε τυχαία επιλογή στο ΚΙΝΟ, έπιασε 7 στα 7 (2.000 ευρώ) και έκανε καλές γιορτές.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 21/12/2019) 
Link: http://www.haniotika-nea.gr/chaniotes-dokimazoyn-tin-tychi-toys/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου