Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Ακίνητα και... πράξεις

Η λίστα των ακινήτων που ανήκουν στο δημόσιο αλλά παραμένουν αφημένα στη μοίρα τους μετά την εγκατάλειψή τους, δεν είναι μικρή. Κατά καιρούς, μέσα από ρεπορτάζ και σχόλια, έχουμε αναφερθεί σε αυτά. Ας θυμηθούμε μερικά: Το πρώην Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων στη Σούδα, ακίνητα του οποίου βρίσκονται σε απόλυτη εγκατάλειψη, οι παλιές φυλακές στην οδό Γιαμπουδάκη στα Δικαστήρια, το παλιό ΙΚΑ στο κέντρο της πόλης, το παλιό Δημαρχείο. Για να μην αναφέρουμε τα μνημεία όπως τα Νεώρια που περιμένουν ακόμα την… αποκατάστασή τους.
Την ίδια ώρα, βέβαια, υπηρεσίες του Δημοσίου “ασφυκτιούν” και αναζητούν χώρους για να “ανασάνουν”. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, το μεγαλύτερο από τα περιφερειακά αρχεία της Ελλάδας, το οποίο εδώ και χρόνια ταλανίζεται από την έλλειψη χώρου, μολονότι αποτελεί έναν πραγματικό θησαυρό καθώς διαθέτει 700.000 ιστορικά έγγραφα.
Και μέχρι τώρα, για την αποκατάσταση – αξιοποίηση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, των ακινήτων αυτών, ακούμε θεωρίες αλλά στην πράξη τίποτα…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 4/9/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/akinita-ke-praxis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου