Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Ιδιο έργο

Στο ίδιο έργο θεατές, αυτό των κλειστών ρεμάτων και του μεγάλου κινδύνου για πλημμύρες και καταστροφές, παραμένουν κάθε χρόνο οι κάτοικοι περιοχών του νομού Χανίων.
Φαίνεται πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα που διέλυσαν ακόμη και γέφυρες, δεν αποτέλεσαν μάθημα για τις αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας. Γιατί αν είχαν γίνει μάθημα, δεν θα καταγράφονταν εικόνες όπως αυτές στο πρόσφατο ρεπορτάζ των “Χ.ν.”. Δεν θα υπήρχαν σήμερα κλειστά ρέματα από καλάμια και αντικείμενα. Ούτε, βέβαια, θα παρέμεναν σε εκκρεμότητα έργα αποκατάστασης σε περιοχές που επλήγησαν.
Αντίθετα, θα είχε γίνει χαρτογράφηση – καταγραφή όλων των περιοχών του νομού. Είτε είχαν πληγεί από την περασμένη θεομηνία, είτε όχι. Θα είχαν εντοπιστεί οι κίνδυνοι, θα είχαν εξασφαλιστεί πιστώσεις και θα είχαν ολοκληρωθεί όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Αυτά -προφανώς- θα είχαν γίνει σε μια συντεταγμένη πολιτεία με γρήγορα αντανακλαστικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους Δήμους, την Περιφέρεια, τα Υπουργεία και κάθε αρμόδιο.
Αλλά…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 23/9/2019)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/idio-ergo-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου